Articole GeneraleComunicate de presaEducatieEvenimente

Concursul Internațional Studențesc „HARD & SOFT”, organizat de FIESC la Suceava, a ajuns la ediția a XXVII-a

Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din  Suceava organizează, în perioada 23 – 28 mai 2022, Concursul Internațional Studențesc de Calculatoare „HARD & SOFT”. După o pauză de doi ani, în care desfășurarea nu a fost posibilă din cauza pandemiei, anul acesta competiția a ajuns la cea de-a XXVII-a ediție.

HARD & SOFT se adresează studenților din domeniile calculatoarelor, electronicii și automaticii și își propune să testeze competențele tehnice hardware și software și de relaționare socială ale viitorilor ingineri. Pe parcursul celor cinci zile de concurs, echipele formate din câte patru studenți vor avea de rezolvat sarcini cu un grad ridicat de complexitate. „O asemenea reușită necesită cunoștințe avansate din domeniile Știința calculatoarelor, Inginerie electronică și Automatizări, referitoare la proiectarea sistemelor electronice, interfațare, programare, utilizarea mediilor de dezvoltare software și hardware, testare și documentare”, au precizat organizatorii evenimentului.

Concursul a debutat în anul 1994, cu sprijinul Profesorului John MILNER, de la City University din Londra, în calitate de președinte al juriului, poziție pe care a ocupat-o la primele 9 ediții. Începând cu anul 2003, coordonarea activității de jurizare, pentru 17 ediții, a fost asigurată de Profesorul Timothy HALL, de la Universitatea din Limerick, Irlanda. 

Juriul din acest an este format din Nicolae FOICA – ServiceXpert GmbH, Munich, președinte, alături de Hansjörg KOEGEL – ServiceXpert GmbH, Munich, Sören STEIN – ServiceXpert GmbH, Munich, Detlef STREITFERDT – TU Ilmenau șiMaryam SARABAN ZADEH – TU Munich, membri.

La ediția din 2022 a concursului desfășurat la USV s-au înscris 8 echipaje (Cluj Napoca și Chișinău, Republica Moldova – câte un echipaj; București, Timișoara și Suceava – câte două echipaje).

„Concursul beneficiază de sprijinul Ministerului Educației, al Primăriei și al Consiliului Local Suceava, precum și al unor companii importante din județele Suceava și Botoșani, care se implică în susținerea, încurajarea și afirmarea tinerilor care se formează în universitatea noastră și a învățământului ingineresc românesc, în general. Sprijinul acestora va contribui la reușita acțiunilor propuse, frontul comun astfel creat aducând un beneficiu de imagine firmelor respective, facultății noastre și, nu în ultimul rând, comunității științifice sucevene”, au mai transmis reprezentanții Universității „Ștefan cel Mare”.

Prezentarea sistemelor realizate de echipele competitoare, ca răspuns la tema-proiect propusă de juriu, un adevărat spectacol al unor sisteme la cheie puse în funcțiune, va avea loc pe parcursul zilei de vineri, 27 mai 2022. Festivitatea de premiere se va desfășura în aceeași zi, începând cu ora 16.00, în Aula din corpul E.

Concursul Hard&Soft a devenit o competiție internațională de prestigiu, ocupând un loc privilegiat în programele manifestărilor studențești europene. De-a lungul timpului, peste 1200 de studenți din principalele centre universitare din România, alături de reprezentanți ai mai multor universități din Europa, s-au confruntat la Suceava, căutând soluții la provocări tehnice propuse.

Informaţii suplimentare pot fi găsite la adresa: http://www.hardandsoft.ro/

Articole Similare

Back to top button