Articole GeneraleInterneSocialStiri

Prima doamnă a SUA, Jill Biden, în cadrul vizitei în România din acest weekend: „Poporul român este extraordinar”

Dr. Jill Biden, Prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, se află acest sfârșit de săptămână într-o vizită oficială, în România și Slovacia. Aceasta a anunțat pe contul său de Twitter că petrece Ziua Mamei alături de mame și copii ucraineni care au fost nevoiți să își părăsească casele „din cauza războiului lui Putin”.

Vineri, 7 mai, în prima zi a vizitei sale, soția președintelui Joe Biden a fost la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța, unde a luat masa alături de soldații americani. La fel procedase și Joe Biden în martie, atunci când i-a vizitat pe militarii SUA din Polonia. Printr-o legătură video online, de la Baza Mihail Kogălniceanu, Jill Biden i-a citit dintr-o carte de povești fiului unuia dintre soldații americani, sergentul Sharon Rogers. Acțiunea face parte din programul „United Through Reading”, creat pentru a aduce familiile militarilor împreună prin intermediul cititului, indiferent de distanța dintre membri.

Jill Biden a început ziua de sâmbătă la sediul Ambasadei SUA la București, unde a participat la o discuție despre modul în care organizațiile umanitare internaționale și locale lucrează alături de autorități pentru a oferi sprijin refugiaților ucraineni. „Poporul român este extraordinar, oamenii primesc atât de mulți refugiați în casele lor și le oferă mâncare, haine și adăpost, le oferă inimile lor. Cred că lumea știe aceste lucruri”, a fost mesajul pe care l-a transmis prima doamnă.

Apoi, s-a întâlnit cu soția președintelui României, Carmen Iohannis, alături de care a vizitat o școală din București, care găzduiește elevi ucraineni refugiați. Cele două prime doamne au stat de vorbă cu elevii și cadrele didactice și au ascultat poveștile mamelor fugite din Ucraina împreună cu copiii lor. Jill Biden și-a exprimat aprecierea față de ajutorul oferit de români, dar și față de curajul și puterea mamelor din Ucraina, transmițând un mesaj de susținere: „Simt că există speranță. Și avem nevoie de speranță”.

Articole Similare

Back to top button