Articole GeneraleComunicate de presaStiriStiri Locale

Aeroportul din Suceava, pe locul 5 în topul național privind numărul de pasageri în primul trimestru al anului 2022

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a transmis marți, 3 mai 2022, că datele privind traficul de pasageri în primele patru luni ale anului pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava respectă trendul înregistrat în primul trimestru din 2022.

În clasamentul aeroporturilor din România, cel din Suceava se situează pe locul 5, în funcție de numărul de pasageri procesați în primul trimestru al anului 2022, după aeroporturile mari ale țării – Otopeni, Cluj Napoca, Iași și Timișoara.

Astfel, se înregistrează o depășire a numărului de pasageri aferent perioadelor similare din anii anteriori, inclusiv 2019, anul considerat anterior pandemiei. În primele 3 luni ale acestui an s-au înregistrat peste 112.000 de pasageri, ceea ce reprezintă o creștere cu 40% față de 2019. La finalul lunii aprilie a fost depășit numărul de 174.000 de pasageri, creșterea față de 2019 fiind de 56%.

„Datele și trendul privind numărul de pasageri procesați până la acest moment ne permit să estimăm că anul acesta va fi depășit traficul de pasageri din 2019.

În lunile martie și aprilie s-a înregistrat o activitate intensă pe aeroportul sucevean într-un context nou și cu noi provocări, determinate de criza refugiaților, care a determinat un flux semnificativ de pasageri de naționalitate ucraineană. Acești pasageri au ales destinații deservite de Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava, beneficiind de proximitatea Punctului de Trecere a Frontierei Siret față de Aeroport. De asemenea, în cele 2 luni au fost organizate și coordonate zboruri de repatriere”, a declarat Niculai Barbă.

Vicepreședintele CJ a prezentat destinațiile și frecvențele zborurilor pentru sezonul de vară 2022:

TAROM:
București – Otopeni: 9 frecvențe/săptămână


BLUE AIR:
București – Otopeni: 3 frecvențe din data de 09.06


WIZZ AIR:
Dortmund: 2 frecvențe/săptămână
Memmingen: 2 frecvențe/săptămână
Bologna: 2 frecvențe/săptămână
Roma Ciampino: 4 frecvențe/săptămână
Milano Bergamo: 6 frecvențe/săptămână
Londra Luton: 9 frecvențe/săptămână

RYANAIR:
Bruxelles Charleroi: 2 frecvențe/săptămână
Dublin: 2 frecvențe/săptămână
Manchester: 2 frecvențe/săptămână
Milano Bergamo: 7 frecvențe/săptămână
Roma Ciampino: 3 frecvențe/săptămână
Veneția Trevis: 2 frecvențe/săptămână
Viena: 2 frecvențe/săptămână

Noutăți referitoare la destinații
În luna aprilie 2022, Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava a inaugurat o nouă destinație, spre Dublin, Irlanda. Aceasta va fi operată de către RYANAIR, cu două frecvențe pe săptămână.
Din 31 martie 2022, RYANAIR a reluat operarea destinației Veneția Treviso, cu 2 frecvențe săptămânale, destinație pe care a mai operat-o de la Suceava în sezonul de vară 2021.

Articole Similare

Back to top button