Articole GeneraleComunicate de presaEducatieStiriStiri Locale

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, inclusă în clasamentul mondial Times Higher Education – Impact Ranking

USV se numără printre primele 1406 instituții de învățământ superior la nivel global. Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a fost selectată în clasamentului mondial Times Higher Education (THE) – Impact Rankings, ediția 2022, publicat în data de 27 aprilie 2022. În acest top internațional au fost incluse universități din 106 țări sau regiuni. USV se numără printre cele 13 instituții de învățământ superior românești din clasament, situându-se în categoria 1001+.

Clasamentul Times Higher Education Impact este singurul ranking care evaluează la nivel global performanțele universităților raportate la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite (United Nations’ Sustainable Development Goals). Metodologia utilizează indicatori calibrați cu atenție pentru a oferi o comparație cuprinzătoare și echilibrată în patru domenii mari: cercetare, administrare, implicare și predare. Datele utilizate sunt preluate atât de la universități, cât și din diverse surse independente.

„USV este implicată în realizarea tuturor celor 17 obiective de dezvoltare sustenabilă definite de ONU și contribuie puternic la atingerea a 9 dintre acestea. Spre exemplu, în domeniul calității educației, USV se plasează între primele 300 universități ale lumii, iar în cel al protecției mediului între primele 400 instituții la nivel global; în direcția muncii decente și a creșterii economice, USV se încadrează în clasa 401-600 universități ale lumii; în planul combaterii sărăciei, dar și în cel al promovării păcii, justiției și instituțiilor puternice, comunitatea academică suceveană se situează în clasa 401-600 universități ale lumii; pe dimensiunea industriei, inovării și infrastructurii, precum și pe cea a reducerii inegalităților, USV face parte din clasa 601+; în ceea ce privește sănătatea și starea de bine, precum și în cazul parteneriatelor pentru atingerea obiectivelor, USV a fost inclusă în categoria 1001+.

Astfel, constatăm cu satisfacție că, grație eforturilor susținute ale întregii comunități academice, USV este pentru prima data indexată în THE Impact Rankings și face parte dintre primele 1406 universități ale lumii din perspectiva impactului pe care îl are asupra societății contemporane.”, au transmis reprezentanții Universității din Suceava.

Articole Similare

Back to top button