Articole GeneraleComunicate de presaSocialStiri

Al doilea convoi francez de vehicule de intervenție și materiale medicale pentru Ucraina a sosit în România

Un al doilea convoi francez de vehicule de intervenție și materiale medicale pentru Ucraina a sosit în România luni, 18 aprilie 2022.

Convoiul de ajutoare, coordonat de ministerul francez pentru Europa și Afaceri Externe și ministerul francez de Interne, a ajuns la HUB-ul european de la Suceava. Acesta este format din vehicule și echipamente de intervenție, donate serviciului de urgenţă ucrainean, mobilizat permanent pentru a ajuta victimele.

Acest convoi, din care fac parte 100 de pompieri francezi, transportă 12 mașini de pompieri și 12 autospeciale de intervenție, 4 camioane cu 50 de tone de echipamente, în special echipamente de înaltă tehnologie de căutare și salvare, şi materiale de stingere a incendiilor. Convoiul este condus de un detaşament al FORMISC (divizie militară a Securităţii civile).

O parte din aceste echipamente au fost achiziționate grație autorităților locale franceze și companiilor, care au contribuit la strângerile de fonduri gestionate de Centrul de criză și sprijin.

Această operațiune este coordonată de Direcţia Generală pentru Securitate Civilă și Managementul Crizelor a Ministerului de Interne şi Centrul de criză și sprijin al Ministerului pentru Europa și Afaceri Externe, în colaborare cu ambasada Franței din Ucraina.

Ea se desfășoară în cadrul Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene (MPCU) şi reprezintă o nouă mărturie a solidarității Franței, a autorităţilor locale și a companiilor franceze față de poporul ucrainean.

Primul convoi francez de ajutoare, format din 11 mașini pentru stingerea incendiilor, 16 autospeciale de intervenţie şi 23 de camioane cu 49 de tone de echipamente medicale și de salvare, reprezentând prima contribuţie a Franței la HUB-ul umanitar de la Suceava, a ajuns în România pe 26 martie.

Articole Similare

Back to top button