Articole GeneraleComunicate de presaInterneStiri

Fundația Te Aud România lansează proiectul „Orientare profesională în mediul rural”

În perioada Aprilie 2022 – Februarie 2023, Fundația Te Aud România va derula proiectul „Orientare profesională în mediul rural”, finanțat prin granturile oferite de către Fundația Nouă Ne Pasă.

Campania vine în sprijinul a 700 de elevi de clasele VII și VIII, preponderent din mediul rural sucevean, pentru a-i sprijini să se cunoască mai bine pe ei înșiși și să își aleagă corect profilul liceului la care își vor continua formarea. În cadrul proiectului au fost selectate următoarele școli: Școala Putna, Școala Berchișești, Școala Bucșoaia, Școala Cornu Luncii, Școala Capu Codrului, Școala Baia și Școala Dolheștii Mari, cu structurile aferente.

„În cei șapte ani de funcționare a Fundației Te Aud România am întâlnit nenumărate cazuri de nepotrivire a abilităților și calităților tinerilor pe care îi sprijinim cu domeniul ales de studiu – situație ce o întâlnim și în mediul înconjurător, în rândul populației adulte. Înainte de toate, un adult împăcat cu sine este în fapt un adult care iubește ce face – iar semințele unui astfel de scenariu se sădesc timpuriu, prin cunoaștere și auto-cunoaștere.

Grantul primit de la Nouă ne pasă onorează această muncă de până acum. Proiectul Orientare profesionala în mediul rural va crește numărul copiilor mult mai bine informați cu 700 – aspect cu atât mai important, cu cât activitățile se vor desfășura preponderent în mediul rural sucevean. În cadrul acestui proiect, în termeni practici, vom împuternici 700 de copii din județul Suceava să facă alegeri mai înțelepte și informate pentru viitorul lor, în concordanță cu descoperirile pe care le vor face despre ei înșiși în cadrul activităților propuse”, transmite Gabriela Popescu, președintele Te Aud România.

Până în prezent, la nivel de organizație, Te Aud România a sprijinit peste 2000 de copii și tineri în cadrul campaniei Pași spre viitor și i-a încurajat să își dezvolte setea de cunoaștere.

În cadrul proiectului, vor avea loc sesiuni de consiliere de grup pe tema orientării profesionale și școlare cu personal specializat în domeniu, se va investiga profilul ocupațional al fiecărui participant iar copiii vor participa la ateliere de autocunoaștere și informare privind importanța alegerii carierei și definirea parcursului vocațional.

„Orientarea școlară a elevilor noștri este unul dintre obiectivele importante pe care noi ca instituție de învățământ trebuie sa le avem în vedere. Considerăm că testarea vocațională utilizând teste însoțite de rapoarte concepute pentru a fi înțelese și de persoane necalificate în testarea psihologică (de exemplu părinți, profesori sau chiar de elevi) este foarte utilă pentru alegerea unui traseu educațional. Este una dintre variantele cele mai accesibile în ceea ce privește consilierea vocaționala”, declară Simona Covrig, de la Școala Gimnazială Bucșoaia.

Articole Similare

Back to top button