Articole GeneraleComunicate de presaSocialStiri

Crucea Roșie Suceava își continuă misiunea de ajutorare a persoanelor din Ucraina

După 42 de zile, voluntarii Crucii Roșii Suceava se află în continuare la cortul Crucii Roșii din vama Siret, ajutând persoanele care tranzitează această zonă cu alimente, apă, fructe, scutece pentru copii, paturi, dulciuri, produse pentru protecție, suplimente pentru tratarea răcelilor ușoare.

Crucea Roșie Suceava a trimis în Ucraina mai multe transporturi cu ajutoare pentru persoanele strămutate în zona Cernăuți. Aceste ajutoare constau în alimente de baza, paturi și plăpumi, saci de dormit, dezinfectați și echipamente medicale.

Mișcarea Internațională de Cruce și Semilună Roșie trimite, prin intermediul societăților naționale (România, Italia, Germania, Bulgaria, Turcia, Georgia, Danemarca, Suedia, Grecia, Franța, etc) și a Comitetului Internațional, materiale solicitate de autoritățile din Ucraina. Media săptămânală este de 30 de TIR-uri care tranzitează doar vama Siret.

Cei care doresc să susțină Crucea Roșie Suceava în misiunea pe care și-a asumat-o, o pot face în contul special pentru refugiații din Ucraina: RO21RNCB0244020411980024 (LEI) deschis la BCR.

Articole Similare

Back to top button