Articole GeneraleComunicate de presaInterneStiriStiri Locale

Acțiune organizată în trafic de polițiștii suceveni, pentru creșterea siguranței

Pe data de 05.04.2022, între orele 07:00 – 09:00, polițiștii au fost prezenți pe drumurile din județ, acționând pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere cu urmări grave din cursul anului trecut, dar și pentru prevenirea acestora, astfel încât traficul rutier să fie unul sigur.

Reamintim faptul că, începând cu luna februarie 2022, au intrat în vigoare modificări ale Codului Rutier care prevăd abateri noi, precum și regim sancționator mai aspru pentru unele abateri.

Dintre contravențiile cu caracter de noutate amintim:

  • încălcarea regimului legal de viteză cu mai mult de 70 km/h (față de limita legală de pe sectorul unde se constată abaterea) are ca sancțiune complementară reținerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile, iar dovada înlocuitoare este fără drept de circulație, aidoma constatărilor pentru conducere sub influența alcoolului;
  • o altă noutate constă în definirea și sancționarea comportamentului agresiv în timpul condusului, iar sancțiunea complementară este reținerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile, concomitent cu sancțiune contravențională.

Începând cu primele ore ale dimineții, polițiștii Serviciului Rutier Suceava, ai Biroului Rutier Suceava, cu sprijinul polițiștilor de ordine publică cu atribuții de poliție rutieră, au fost prezenți pe drumurile din reședința de județ, la toate intrările în oraș.

Acțiunea a avut două obiective:

  • combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, anume viteza, sub toate formele sale, și respectarea regulilor la traversarea drumului, pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile din Suceava.
  • al doilea obiectiv este reprezentat de prevenirea evenimentelor rutiere, prin modul de acțiune al efectivelor mărite care au efectuat verificări în trafic.

Ca urmare a abaterilor constatate în intervalul 07:00-09:00, polițiști au aplicat 102 sancțiuni contravenționale, la regimul rutier. Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 6 permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Articole Similare

Back to top button