Articole GeneraleCulturaEvenimenteStiriStiri Locale

Alianța Franceză din Suceava organizează o nouă întâlnire on-line destinată promovării cântecului francez și francofon

Miercuri, 6 aprilie 2022, de la ora 18:00, Alianța Franceză din Suceava organizează, în cadrul „După-amiezelor francofone”, o nouă întâlnire on-line destinată promovării cântecului francez și francofon, Le chanteur du mois/Cântărețul lunii”.

Invitatul lunii martie este Laurent Berger, muzician autodidact, care, încă din copilărie, scrie şi compune versuri şi muzică pentru diverse cântece, de inspiraţie majoritară pop şi rock. După mai multe participări în diverse trupe de rock ca muzician amator, începe să cânte în cabarete, acompaniat de chitară sau de pian. Cariera sa muzicală se îmbogăţeşte şi se diversifică ca urmare a întâlnirilor cu alţi muzicieni, precum William Sheller, André Bourillon, Romain Didier, care îi influenţeză parcursul artistic.

Laurent Berger a scos mai multe albume, printre care Plume (1998), Au pas pressé (2006), Aller voir (2013), L’âme des maraudeurs (2018). „Cântecele sale se învecinează cu poezia, sunt profunde fără a fi emfatice, rezonează cu emoţii umane atemporale, atingând un public din ce în ce mai larg şi mai sofisticat”, au menționat organizatorii evenimentului.

Activitatea, concepută sub forma unui interviu, este animată de Frederic Castel, profesor la Universitatea din Reims, Franța, și prezentatorul uneia din cele mai ascultate emisiuni muzicale franceze on-line – On allume les étoiles/Aprindem stelele. Pasionat de muzica franceză, Frederic Castel a organizat deja numeroase concerte în cadrul asociației Chants de Goutières din Chaumont și este responsabil cu organizarea festivalurilor de muzică care au loc la Troyes, în regiunea Champagne.

Linkul de participare la această întâlnire online va fi disponibil pe adresa de facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151, dar și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro. Activitățile se adresează tuturor categoriilor de public și sunt gratuite.

Foto : David Desreumaux

Articole Similare

Back to top button