AdministratieArticole GeneraleComunicate de presaStiriStiri Locale

Prefectul Alexandru Moldovan a depus proiectul pentru renovarea clădirii Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Suceava

A fost depus astăzi, 1 aprilie 2022, proiectul pentru obiectivul de investiții „Renovare integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a clădirii în care își desfășoară activitatea Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Suceava”. Echipa care s-a deplasat la București în vederea depunerii documentației este formată din prefectul Alexandru Moldovan, comisarul șef de poliție Livia Grigoraș, șeful Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Suceava și Maria Pop, șef serviciu financiar contabil în cadrul Instituției Prefectului – Județul Suceava.

Valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 821.560 euro fără TVA (977.656,4 euro cu TVA). Ministerul Afacerilor Interne, prin Instituția Prefectului Județului Suceava, s-a angajat să finanțeze toate cheltuielile neeligibile pentru implementarea proiectului, așa cum vor rezulta din documentațiile tehnico-economice/contractul de lucrări.

Imobilul utilizat ca sediu al Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte este situat în strada Petru Rareș, nr. 70, în municipiul Suceava, și se află în proprietatea Statului Român și în administrarea Ministerului Afacerilor Interne, prin Instituția Prefectului – Județul Suceava.  

De la punerea în funcțiune, în anul 1919, la construcțiile de pe amplasamentul format din sediul administrativ și anexa cu două corpuri au fost executate doar lucrări de amenajare, întreținere și reparații curente. Timpul și-a pus amprenta asupra clădirilor, acestea prezentând un grad mediu de uzură fizică, atât la interior, cât și la exterior, dar și un grad de uzură morală. Astfel, în momentul de față, acestea nu mai corespund cerințelor de funcționare și exploatare impuse de standardele actuale.

Prin proiectul de reabilitare se propun atât intervenții la structura de rezistență, cât și refacerea finisajelor interioare, exterioare și a tuturor instalațiilor utilitare (electrice, sanitare, termice). De asemenea, se va asigura echiparea cu instalații de detecție și semnalizare a incendiilor, astfel încât să fie îndeplinite normele în vigoare de securitate la incendiu.

În mod constant, mi-am exprimat convingerea că nu putem vorbi de un serviciu public de calitate în lipsa unor dotări logistice normale, inclusiv din perspectiva resursei umane, care să acopere nevoile reale ale domeniului specific de activitate.

Un prim pas l-am făcut astăzi, prin depunerea proiectului pentru renovarea clădirii în care își desfășoară activitatea Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Suceava. Este un demers pe care mi l-am dorit încă din primul mandat, posibil fiind odată cu modificările legislației care au permis ca și instituțiile prefectului să poată accesa proiecte finanțate din fonduri comunitare.”, a transmis prefectul Alexandru Moldovan.

Articole Similare

Back to top button