Articole GeneraleStiriStiri Locale

Pompierii fac, din nou, apel la populație pentru a renunța la curățarea terenurilor prin incendiere

Pompierii suceveni lansează un nou apel către cetățeni, avertizându-i cu privire la pericolul cauzat de curățarea terenurilor prin incendiere. Acest lucru se întâmplă în contextul în care la începutul acestei săptămâni, în doar 48 de ore, pe raza județului s-au înregstrat 53 de incendii de vegetație uscată.

La evenimentele de luni, 28 martie 2022, au intervenit peste 150 de pompieri militari, personal al Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, personal aparținând Ocolului Silvic și cetățeni din apropierea zonelor afectate. În cele 20 de misiuni de marți au fost angrenate peste 100 de persoane.

Ca urmare a acestor incendii au fost afectate 80 ha de vegetație uscată, 380 metri de gard, 2 anexe, o locuință, 21 de metri cubi de scândură, 10 metri cubi de grinzi, 10 metri cubi de dulapi din lemn și 6 metri cubi de lemn rotund, dar și 7 tone de plante furajere, 10.000 de salcâmi și 50 de arbuști de cătină.

„Incendiile de vegetație uscată se propagă rapid și pun în pericol locuințele, fondul forestier și chiar viețile oamenilor. De asemenea, fumul generat de aceste incendii poate afecta grav sănătatea și poate pune în pericol traficul rutier, prin scăderea vizibilității!”, informează reprezentanții ISU Suceava.

Pompierii reamintesc faptul că arderea la întâmplare a vegetației uscate este interzisă, iar autorităţile administraţiei publice locale, prin toate pârghiile legale de care dispun, trebuie să conştientizeze şi să determine populaţia să se comporte şi să acţioneze în spirit civic.

Sursa FOTO-VIDEO: ISU Suceava

Articole Similare

Back to top button