Articole GeneraleComunicate de presaStiri Locale

IN MEMORIAM PROFESOR UNIVERSITAR DOCTOR INGINER LUCIAN SEVERIN

Facultatea de Inginerie Mecanică, Autovehicule și Robotică, a pierdut sâmbătă, 26 Martie 2022, unul dintre profesorii care au construit bazele învățământului tehnic superior la Suceava.

Domnul profesor universitar doctor inginer Lucian Severin s-a stins din viață, lăsând în urmă colegi și elevi care l-au respectat în funcțiile sale de director de departament și cadru didactic, unde s-a implicat cu o deosebita seriozitate.

S-a născut în anul 1951 la Aldești, județul Galați, unde a absolvit Facultatea de Mecanică pe Specializarea Tehnologia Construcțiilor de Mașini la Universitatea “Dunărea de Jos”. A obținut astfel diploma de inginer, fiind și șef de promoție. A lucrat ca inginer de producție, după care a trecut la funcția de inginer de proiectare la Combinatul de Celuloză și Hârtie din Suceava.

În anul 1979 începe activitatea la Institutul de Învățământ Superior din Suceava, unde a lucrat ca și asistent titular la Facultatea de Mecanică, la trei ani după înființarea acesteia.

Între anii 1985 și 1990, a ocupat funția de Vicepreședinte al Consiliului Popular al Municipiului Suceava, după care, din 1990 a fost Inginer proiectant la S.C. URB Rulmenți S.A. Suceava.

Tot din 1990 revine la catedră, ocupând postul de șef de lucrări la Facultatea de Inginerie Mecanică, Catedra Tehnologii și Management.

În anul 1996 continuă cu studiile, după care obține titlul de doctor inginer la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați.

În 1999 devine profesor titular pentru disciplinele Management, Echipamente și Tehnologii de Prelucrare prin Deformare Plastică la Rece, Managementul Sănătății și Securității în Muncă.

În timpul activității la Facultatea de Mecanică din Suceava, a elaborat număr de 12 cursuri, peste 120 de lucrări științifice și rapoarte de cercetare, manuale și îndrumare de proiectare.

“S-a implicat profund în viața facultății ca profesor, director de departament, dar și ca membru al Consiliului Facultății.

La nivelul Universității, a coordonat activitatea de protecție și securitate a muncii. Îl vom păstra în amintire ca un coleg serios, corect, competent, obiectiv, riguros cu sine și cu cei din jur, gata oricând să ia atitudine pentru a face lumea mai bună. Plecarea sa dintre noi lasă un gol pe care nu îl vom putea umple niciodată.

Dumnezeu să îl odihnească!”, au declarat reprezentanții Facultății de Inginerie Mecanică din Suceava.

Articole Similare

Back to top button