Sanatate

Ce situații poți să previi dacă mergi regulat la cabinetul veterinar cu animalul de companie?

Animalele de companie, la fel ca oamenii, se pot îmbolnăvi ori din cauza unui stil de viață neadecvat, ori din cauza contactării bolilor transmisibile. Fiecare semn sau simptom care te pune pe gânduri, trebuie să fie atent analizat de medicul veterinar. Acesta are toate echipamentele necesare pentru a identifica problemele de sănătate cu care se confruntă prietenul patruped.

Dacă locuiești în Bucovina, poți merge la un cabinet veterinar in Suceava, pentru a verifica starea de sănătate a animalului de companie și pentru a-i administra tratamentele necesare in timp util.

7 situații în care trebuie să mergi la cabinetul veterinar

  1. Lipsa poftei de mâncare

Dacă animalul tău de companie încetează brusc să mănânce, trebuie să fie dus de urgență la cabinetul veterinar, pentru a se identifica sursa problemei. Lipsa poftei de mâncare poate fi un simptom pentru  manifestarea unor probleme digestive. De asemenea, dacă sesizezi că brusc a început să mănânce mai mult decât de obicei, tot trebuie să mergi la medicul veterinar. Cel mai probabil nu suferă de nicio problemă, dar niciodată nu strică să fii precaut.

  1. Vărsături sau diaree

Un câine care vomită sau are scaun moale pentru o perioadă scurtă, poate avea nevoie pur și simplu de odihnă. Cu toate acestea, dacă simptomele continuă să apară și după o perioadă îndelungată, este necesar să te prezinți la cabinetul medicului veterinar. 

  1. Dificultăți în a respira normal

În cazul în care animalul tău de companie are probleme respiratorii, în mod evident se confruntă cu o urgență veterinară. Dacă ești din Suceava și nu știi la care cabinet veterinar să mergi, poți lua oricând în considerare Nord Vet, cabinet veterinar care oferă o gamă largă de servicii și echipamente performante.

  1. Sete excesivă

Dacă pisica sau câinele tău se confruntă brusc cu o sete acută, deși nu a sosit sezonul cald, trebuie să ceri sfatul medicului veterinar. Setea excesivă poate fi un simptom al dezvoltării diabetului sau al bolilor de rinichi. În cazul în care simptomul persistă mai mult de o zi, este nevoie ca animalul de companie să beneficieze de o serie de analize.

  1. Pierderea bruscă în greutate

Animalele de companie care pierd brusc multe kilograme, fără să urmeze o dietă specială, trebuie să fie atent investigate de un medic veterinar. Pierderea bruscă în greutate nu este un fenomen care să fie neglijat sau ignorat nici la oameni, nici la animale.

  1. Senzație de moleșeală

În situația în care animalul tău de companie se confruntă cu o stare de moleșeală, nu mai este activ, nu mai are chef să se joace, să alerge și să mânânce, este neapărată nevoie de intervenția medicului veterinar. Dacă simptomele persistă mai mult de 2-3 zile, ar trebui să-ți duci câinele sau pisica la un control veterinar, pentru a afla care este sursa problemei. 

  1. Ochi roșii sau tulburi

Bolile oculare pot apărea și în cazul animalelor, din cauza unei zgârieturi pe retină sau chiar din cauza contactării unei infecții periculoase. De asemenea, poate progresa rapid dacă nu este tratată în mod corespunzător.

Prin urmare, dacă ai un animal de companie pe care îl iubești și pe care vrei să-l protejezi de bolile si virusurile periculoase, asigură-te că ții legătura cu un cabinet veterinar la care mergi regulat cu prietenul tău patruped.

Articole Similare

Back to top button