Articole GeneraleComunicate de presaPoliticStiriStiri Nationale

Gheorghe Șoldan: „Dobânzile excesive vor fi interzise prin lege!”

Deputatul PSD Gheorghe Șoldan a anunțat că marți, 8 martie 2022, comisia pentru politică economică, reformă și privatizare din cadrul Camerei Deputaților a dezbătut și votat proiectul de lege privind plafonarea dobânzilor la creditele de consum. Proiectul de lege a primit aviz favorabil.

„Alături de colegii senatori și deputați din PSD am inițiat un proiect de lege pentru a face dreptate oamenilor care sunt nevoiți să apeleze la împrumuturi de la alte instituții nebancare și a institui o serie de reguli etice în legislația privind creditele și datoriile.”, a declarat Gheorghe Șoldan. Acesta a mai adăugat faptul că a cunoscut cazuri în care dobânzile plătite de români au ajuns chiar la 2000%.

Acest proiect prevede plafoane clare, care să nu poată fi depășite de dobânzile pentru creditele contractate. „Vom proteja nu doar cetățenii și firmele nevoite să apeleze la împrumuturi, ci și întreaga economie, care nu va fi nevoită să suporte costurile adiacente sau falimentul firmelor”, a adăugat politicianul.

De asemenea, deputatul își îndeamnă colegii să susțină proiectul în plenul Camerei Deputaților.

Articole Similare

Back to top button