Articole GeneraleComunicate de presaEducatieSocial

Campanie pentru copiii refugiați din Ucraina, organizată de Facultatea de Științe ale Educației de la USV

În contextul crizei umanitare provocate de conflictul din Ucraina, Facultatea de Științe ale Educației din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava organizează activități educaționale pentru copiii care provin din familiile refugiate.

Astfel, în perioada 28 februarie – 13 martie 2022, zilnic, se desfășoară câte două sesiuni de activități de joc didactic și terapeutic. Acestea au loc în cadrul a două locații destinate cazării persoanelor retrase din calea războiului. Activitățile fac parte din campania „Colorează un zâmbet!” și sunt susținute de studenții Facultății de Științe ale Educației, coordonați de doamnele Otilia CLIPA și Doina Maria SCHIPOR.

„Fiecare sesiune de jocuri didactice și terapeutice este proiectată pentru a crea un cadru în care copiii să interacționeze cu resurse educaționale și materiale didactice diverse și pentru a răspunde nevoii acestora de a se reconecta la stări emoționale specifice copilăriei.”, au transmis organizatorii proiectului.

Studenții au oferit sprijin emoțional copiilor, care, prin joc și desen, au exprimat prin mesaje precum „Încă aud în minte sunetul sirenelor. Nu pot să-l uit.”, „Am construit aici o fortăreață în care mă apăr de Putin.”, „Tu încă mergi la școală? Și mie mi-e dor să merg la școală.”

Traducerea este realizată permanent de două studente din Ucraina și două studente venite din Republica Moldova la USV, cu mobilitate Erasmus.

În proiect s-au implicat, până în prezent, și profesori de la Grădinița Piticul Vesel Suceava, Școala Gimnazială nr. 1 Suceava, Școala Gimnazială Corocăiești, Școala Gimnazială Budeni, Grădinița nr. 8 din Iași, precum și de la alte instituții care susțin această inițiativă.

De asemenea, în holul corpului A, la parter, se află o cutie cu mesajul COLOREAZĂ UN ZÂMBET, unde se colectează rechizite, materiale pentru învățare, cărți de colorat, cărți de povești, jucării și alte obiecte necesare educației, dezvoltării și creșterii sănătoase a copiilor. Donațiile se pot face până la finalul lunii martie.

Toate materialele care vor rămâne neutilizate după finalizarea situației dificile vor fi trimise grădinițelor și școlilor în care învață copii din familiile de români din zona Bucovinei de Nord, Ucraina.

Articole Similare

Back to top button