Articole GeneraleInterneSocialStiri

Flori și zâmbete, oferite de polițiști, jandarmi, pompieri și voluntari cu ocazia zilei de 8 martie

Ziua Internațională a Femeii a fost marcată și la granița țării, acolo unde un gest simbolic a reușit să pună câte un zâmbet pe chipurile doamnelor și domnișoarelor.

Reprezentanți ai tuturor structurilor MAI și voluntari ISU au participat pe data de 8 martie la o altfel de misiune.

„Cu ajutorul colegilor din toate structurile MAI si al voluntarilor ISU, dar și cu complicitatea doamnei Margareta Lupașcu, căreia îi mulțumim, s-au împărțit astăzi flori și zâmbete, în zona Vămii Siret și în tabăra mobilă de pe stadionul din orașul Siret.”, a precizat cpt. Alin Găleată, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava.

De asemenea, polițiștii suceveni au organizat și filtre în trafic, iar femeile au primit atât flori, cât și recomandări preventive. „De Ziua Internațională a Femeii, gândurile noastre se îndreaptă și către mamele și copiii ucraineni”, a menționat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava. Acesta a spus că, în cadrul acțiunilor desfășurate în trafic și la Siret, polițiștii și jandarmii au oferit, alături de flori, consiliere și încurajări.

Acțiunea a fost menită să aducă un strop de încredere în viața femeilor refugiate din Ucraina, să alunge oboseala celor care de la începutul conflictului militar din țara vecină au fost prezente acolo unde a fost mai mare nevoie și să le reamintească tuturor cât sunt de importante. „Cetățence ucrainene, militari, voluntari, persoane fizice, indiferent de calitate, nu a fost ocolită nicio reprezentantă a sexului frumos”, a adăugat cpt. Alin Găleată.

Articole Similare

Back to top button