Articole GeneraleStiriStiri Locale

A fost regândit și optimizat fluxul de acces al celor care tranzitează PTF Siret

În cursul zilei de joi, 3 martie 2022, a avut loc o nouă întrunire, la care au participat autoritățile cu atribuții în gestionarea operațiunilor de ajutorare a celor care se refugiază din Ucraina și ONG-urile, traducătorii, transportatorii rutieri și voluntarii prezenți în Punctul de Trecere a Frontierei Siret. În urma discuțiilor purtate, s-a decis regândirea și optimizarea fluxului de acces al persoanelor care tranzitează PTF Siret.

Conform noii organizări, cetățenii care au finalizat controlul documentelor vor intra prima dată în contact cu o echipă de traducători, care le vor furniza primele informații relevante cu privire la sosirea în România.

Apoi, refugiații vor fi îndrumați spre cortul unde se vor afla permanent reprezentanți ai ONG-urilor, transportatorilor și ai celor care oferă cazare gratuită. Și în acest spațiu va fi asigurată prezența unui traducător. Mai departe, va fi amplasată o serie de corturi unde doritorii vor putea primi alimente, mâncare caldă și produse de igienă.

Ultima secțiune a fluxului va fi constituită din mai multe corturi încălzite, în care refugiații vor putea aștepta să fie preluați de voluntari și conduși în zona de îmbarcare în mijloacele de transport, spre destinațiile pentru care fiecare a optat.

Mulțumesc tuturor celor implicați în efortul de ajutorare a oamenilor care fug din calea războiului din Ucraina: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, celelalte culte religioase, ONG-uri, fundații, asociații, voluntari. Efortul este uriaș și nu poate produce rezultate decât dacă lupta este purtată împreună, instituții și societatea civilă. Mulțumesc Marian Rădună – Geeks for Democracy! Mulțumesc Bogdan Oprea – Fundația pentru SMURD!”, a transmis Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan.

Totodată, Instituția Prefectului a informat că a fost notificată cu privire la faptul că Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a notificat Instituția Prefectului poate asigura cazare gratuită atât în țară (la București, Piatra Neamț, Bistrița, Cluj, Timișoara, Bicaz, Botoșani, Iași, Bacău), cât și în străinătate (Croația, Italia, Franța).

Articole Similare

Back to top button