Articole GeneraleSanatateStiriStiri Locale

Cetățenii care vin din Ucraina beneficiază de asistență medicală la Spitalul Județean Suceava

Guvernul României a adoptat duminică, 27 februarie 2022, o ordonanță de urgență, în baza căreia se acordă sprijin și asistență umanitară cetățenilor proveniți din zona conflictului armat din Ucraina. În acest context, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava au anunțat că unitatea medicală va întreprinde toate măsurile posibile, pentru a furniza asistența medicală necesară cetățenilor veniți din Ucraina.

Procedurile sunt deja în desfășurare. Astfel, în cursul zilei de 1 martie a fost efectuată o ședință de chimioterapie unei paciente de cetățenie ucraineană cu neoplasm mamar, pacienta fiind inclusă, în același timp, în Programul Național de Oncologie. În cursul zilei de 2 martie urmează să se prezinte la același spital alți doi pacienți cu afecțiuni oncologice, care vor beneficia de ședințe de chimioterapie și introducerea în program.

Pentru a putea primi asistența medicală pe care o necesită, pacienții trebuie să obțină un număr de identificare de la Centrul de Imigrări și, pe cât posibil, să aibă documente medicale traduse în limba engleză sau română. Actele vor fi duse la ambulatoriul de Oncologie din cadrul Spitalului Județean, urmând ca înregistrarea în Programul Național să fie realizată de către medicii secției.

„Asigurăm cetățenii veniți din zona de conflict că vor beneficia de toate îngrijirile medicale de care vor avea nevoie în cadrul Unității de Primire a Urgențelor, precum și în cadrul tuturor secțiilor spitalului, din partea tuturor specialităților medicale sau chirurgicale, care se pot asigura la nivelul Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava și, la nevoie, dirijarea cazurilor grave care ne depășesc competențele sau dotările spre alte centre, conform legislației în vigoare.”, a informat dr. Dan Teodorovici, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Suceava.

Articole Similare

Back to top button