Articole GeneraleComunicate de presaStiri Locale

Peste 100 de hectare de teren, afectate de incendii de vegetație, într-o singură zi

Pe parcursul zilei de duminică, 20 februarie 2022, pompierii militari suceveni au intervenit pentru stingerea a 5 incendii de vegetație uscată. Astfel, într-o singură zi, peste 100 de hectare de terenuri au fost afectate de incendii, în localitățile Fălticeni – 30 ha, Stroiești – 50 ha, Solca – 15 ha, Preutești (Leucușești) – 10 ha și Vicovu de Jos – 2 ha.

În cadrul misiunilor de duminică, pentru a putea limita propagarea focului, a fost nevoie de o concentrare mare de forțe și de mijloace specifice, atât din partea pompierilor militari, cât și a Serviciilor voluntare pentru situații de urgență. „Intervențiile s-au desfășurat în condiții extreme, pe suprafețe extinse, unele cu terenuri accidentate și greu accesibile, și pe fondul lipsei resurselor de apă. Sunt situații care solicită la maxim capacitatea de intervenție și de coordonare a acesteia, astfel încât fenomenul să nu fie scăpat de sub control.”, au precizat reprezentanți ai ISU Suceava.

Aceste incendieri, efectuate de către cetățeni pentru curățarea terenurilor, s-au înmulțit în ultimele zile, în urma încălzirii timpurii a vremii.

Incendiile pun în pericol gospodăriile aflate în vecinătatea terenurilor care ard. Mai mult decât atât, nu trebuie uitate cazurile în care, în urma acestor incendii, au suferit arsuri grave sau chiar au plătit cu prețul vieții faptul că au ignorat pericolul pe care îl reprezintă fenomenul de incendiere. Efecte negative provoacă și fumul și gazele toxice, provenite din arderea vegetației uscate.

„Transmitem din nou un apel către populaţie şi către factorii de răspundere din administraţiile locale, să respecte interdicţiile privind focul deschis, mai ales în această perioadă când flăcările sunt favorizate de condiţiile meteorologice (vânt puternic)”, a menționat Cpt. Alin Găleată, Purtător de cuvânt în cadrul ISU Suceava.

Articole Similare

Back to top button