Articole GeneraleComunicate de presaEducatieStiri

20 de masteranzi francezi desfășoară stagii de practică pedagogică în Suceava și împrejurimi

20 de masteranzi francezi urmează să desfășoare stagii de practică pedagogică în nouă instituții de învățământ din Suceava și împrejurimi. Proiectul, organizat de Alianța Franceză din Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, presupune o amplă colaborare cu Institutul Național Superior al Profesoratului și Educației (INSPE) din cadrul Universității Champagne-Ardennes Reims, Franța.

Studenții francezi, care își încep activitatea la Suceava luni, 21 februarie 2022, sunt masteranzi în anul 1 la specializarea Métiers de l’enseignement, de l’éducation et de la formation/Meserii ale învățării, educației și formării (MEES). Aceștia fac parte din prima generație de absolvenți care au posibilitatea să aleagă filiera de predare în străinătate (option Enseigner à l’international). Experiența pedagogică și culturală „prevede o săptămână de asistență la orele susținute de profesorii români, dar și activități de predare în limba franceză, la diverse nivele de studiu, întâlniri de lucru, participare la activități culturale și artistice, vizite ale orașului”, au menționat reprezentanții Aliianței Franceze din Suceava.

Unitățile de învățământ sucevene implicate proiect sunt Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, Colegiul Național „Petru Rareș”, Școala Gimnazială „Ion Creangă”, Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, Școala Gimnazială nr. 1, Școala Gimnazială Preutești, Școala Gimnazială Ipotești, cele mai multe dintre acestea fiind deja colaboratori tradiționali ai Alianței Franceze din Suceava.

„Parteneriatul dintre Alianța Franceză din Suceava și INSPE Reims a demarat în anul 2021, când cele două instituții au depus, împreună cu o echipă internațională, un proiect Erasmus + Teacher Academies. Colaborarea a continuat cu vizita la Reims a unei delegații formate din directoarea Alianței Franceze, lector dr. Mariana Șovea de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, prof. Alexandra Sîrghi, de la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni și prof. Adina Maria Popa, de la Școala Gimnazială Preutești”, au transmis organizatorii.

Proiectul interinstituțional urmărește promovarea învățării limbii franceze și, în același timp, încurajarea schimbului de bune practici în domeniul metodelor și tehnicilor utilizate în predarea limbilor străine.

Articole Similare

Back to top button