Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEvenimenteFilmeStiri Nationale

Peste 90 de producții sunt înscrise în cursa pentru nominalizări la Premiile Gopo 2022

Ediția cu numărul 16 a celui mai important eveniment care aduce, an de an, în fața publicului și a industriei realizările cinematografiei românești, Gala Premiilor Gopo, va avea loc în aprilie 2022. În cursa pentru nominalizări se regăsesc 96 de filme românești, lansate în cinematografe, festivaluri naționale și internaționale sau pe platforme de video on demand în anul 2021.

Lista propusă pentru nominalizările Premiilor Gopo 2022 cuprinde 21 de titluri de lungmetraje de ficțiune, 16 lungmetraje din categoria documentar și 59 de filme la categoria de scurtmetraj. Titlurile tuturor filmelor care intră în cursa pentru nominalizări pot fi consultate accesând link-ul http://bitly.ws/oxsc.

În luna martie, juriul de preselecție va stabili nominalizările pentru toate categoriile. Acesta a fost desemnat de către board-ul consultativ al Gopo și este alcătuit din criticii de film Iulia Voicu și Ștefan Dobroiu, cronicarul Mihai Brezeanu (LiterNet), regizorii Laurențiu Damian și Ivana Mladenovic, actrița Rodica Lazăr, directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile, editorul Roxana Szel, creatoarea de costume Dana Păpăruz, producătoarea și regizoarea Monica Lăzurean Gorgan și producătoarea și organizatorul de festival Miruna Berescu.

După anunțul nominalizărilor, peste 650 de profesioniști din toate domeniile industriei de film românești vor fi invitați să voteze pentru desemnarea câștigătorilor trofeelor Gopo 2022.

Gala Premiilor Gopo este organizată de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Babel Communications.

Articole Similare

Back to top button