Articole GeneraleInterneStiriStiri Locale

A fost semnat contractul de realizare a documentației pentru Parcul Fotovoltaic de la Suceava

Primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat sâmbătă, 12 februarie 2022, că a fost semnat contractul de elaborare a documentației tehnico-economice pentru proiectul Parcului Fotovoltaic din oraș cu firma SC 2 GMG Construct SRL Cluj Napoca, cea care a câștigat licitația.

Valoarea contractului semnat este de 399.000,0 lei fără TVA. Perioada de realizare este de 10 luni pentru documentația tehnico-economică și două luni de asistență acordată pe perioada evaluării proiectului. Studiile de teren ar trebui să fie realizate la două luni de la semnare, Studiul de Fezabilitate în termen de 6 luni, Proiectul tehnic și Detaliile de Execuție, în 8 luni, urmând ca Cererea de Finanțare să fie elaborată în 10 luni de la semnarea contractului.

„Ne punem mari speranțe în acest proiect, mai ales în contextul actual când prețurile la energia electrică au crescut de 5 ori, sperăm să ne asigurăm consumul propriu de energie electrică în oraș la școli, la instituțiile primăriei și mai ales la societatea de transport public local TPL.”, a precizat primarul Ion Lungu.

Viitorul parc fotovoltaic va fi amplasat pe o suprafață de 30,5 hectare, la groapa de zgură de la Termica.

Articole Similare

Back to top button