Articole GeneraleEducatieSocialStiri

Fundația Pădurea de Mâine lansează programul de finanțări nerambursabile Comunitățile Pădurii de Mâine

Fundația Pădurea de Mâine a anunțat lansarea programului de finanțări nerambursabile „Comunitățile Pădurii de Mâine”. Bugetul alocat programului pentru anul 2022 este de 500.000 de euro și va fi folosit pentru a susține dezvoltarea durabilă a comunităților din zonele forestiere din România.

Programul Comunitățile Pădurii de Mâine se adresează, în principal, proprietarilor sau administratorilor de păduri, unităților administrativ-teritoriale, ONG-urilor preocupate de conservarea naturii, de managementul sustenabil al pădurilor și al ariilor protejate, ONG-urilor care activează în sfera socială, întreprinderilor sociale și instituțiilor de învățământ.

Conform reprezentanților Fundației Pădurea de Mâine, programul se va desfășura în perioada 2022-2031, în limita resurselor financiare disponibile. Domeniile specifice de finanțare vor fi definite anual, pentru fiecare ciclu de finanțare. În anul 2022, direcțiile de acțiune prioritare sunt Educație, Economie socială, Cercetare/inovare și transfer tehnologic, Creșterea suprafețelor împădurite.

Prin acest program urmărim dezvoltarea durabilă a comunităților care depind de pădure. Principalii actori din comunitate cunosc cel mai bine nevoile și soluțiile care trebuie implementate, iar programul nostru le oferă autonomie și puterea de a acționa local pe o paletă largă de direcții de dezvoltare.”, a declarat Mihail Caradaică, directorul executiv al Fundației Pădurea de Mâine.

Din bugetul de 500.000 de euro din acest an, sunt disponibile două categorii de granturi, una cu valori cuprinse între 3.000 și 70.000 de euro, iar cealaltă cu valori între 70.001 și 120.000 de euro. Cofinanțarea proiectelor nu este obligatorie, dar se punctează suplimentar.

Proiectele pot fi depuse în perioada 1-31 martie 2022, iar evaluarea acestora se va realiza între 1 și 30 aprilie. Proiectele vor fi contractate în luna mai, urmând ca de la 1 iunie să înceapă implementarea acestora.

Mai multe informații, Ghidul Solicitantului și modelul cererii de finanțare sunt disponibile pe site-ul Fundației Pădurea de Mâine, la adresa www.padureademaine.ro/comunitati.

Articole Similare

Back to top button