Articole Generale

Foliile profesionale pentru seră sau solarii contează mai mult decât ați crede!

În vremurile în care trăim, când ne întrebăm ce consumăm, de fapt, căci majoritatea fructelor și legumelor sunt de import, să ai un solariu sau o seră este mană cerească. Unii s-au gândit bine, s-au luptat cu birocrația și au ajuns să acceseze fonduri diverse pentru a dezvolta o afacere. O seră sau solariu în care să produceți culturi controlate poate fi o idee bună de investit.

Însă, la fel ca și în cazul altor domenii, dacă lucrezi profesional, ai și rezultate. Contează în primul rând construcția în sine și în al doilea rând cum amenajați totul. Iar din această poveste nu lipsește desigur o folie profesionala pentru acoperire sere si solarii. Despre ce rol are aceasta și cum să o alegeți, aflați în rândurile ce urmează.

Folia pentru seră sau solariu

De obicei realizată din polietilenă, folia aceasta este tratată și astfel îndeplinește roluri multiple, în funcție de aditivii pe care îi conține. Are proprietăți necesare pentru ca o cultură să fie sănătoasă și timpurie.

Printre altele, vă interesează cât de rezistentă să fie o astfel de folie. Pentru că stă în bătaia directă a vântului și a acțiunii razelor solare. Pentru un plus de rezistență, aceasta trebuie să aibă un aditiv ce îi oferă stabilizare UV.

De asemenea, o folie profesională, de calitate, va bloca pierderile de căldură ce se acumulează în timpul zilei. În acest sens folia trebuie să aibă un aditiv numit IR, pentru termicitate sporită.

Transparentă, încât să permită plantelor să primească lumină cât să crească bine, pentru această caracteristică trebuie să aveți în vedere mențiunea de transparență în zona PAR (photosynthetically active range).

Nu în cele din urmă, trebuie menționat că sunt destul de multe variații de temperaturi la care foliile trebuie să facă față. Se vor dilata și contracta destul de des. Pe cât este de elastică, pe atât de mult vă avantajează. Urmăriți ca produsul ales să fie tratat cu aditivul etilen-vinil-acetat – EVA.

Există și opțiunea de folie din policarbonat, mai cu seamă dacă vorbim de solarii de mici dimensiuni.

Folii profesionale regăsim la Nu Oricum

Orientați-vă de fiecare dată spre magazinele de nișă. Improvizațiile sunt mereu cu un rezultat dezastruos al culturilor. Veți găsi folii profesionale pentru acoperire sere și solarii la Nuoricum.ro. Acestea nu sunt singurele produse disponibile. Din același loc puteți bifa achizițiile diverse, de la tipurile de semințe pe care le căutați la produse fitosanitare sau accesorii pentru a monta folii și a organiza un solariu sau seră.

În ceea ce privește gama de folii descoperiți aici pe cele de acoperire, folii profesionale Sotrafa, importate din Spania. Este tipul de folie ce răspunde unora dintre cele mai frecvente nevoi cu privire la folia potrivită, conține mulți aditivi precum UV, EVA, IR. În plus, este triplu stratificată, are o grosime de 0.18 mm. Achiziția realizată aici vine la pachet cu o garanție de 36 de luni și conform furnizorului durata de viață poate fi între 5 și 7 ani. Termenul este variabil, însă ține cont de clima din România. Depinde, de asemenea, de cum este montată.

Atenție! Contează și grosimea. Folia ce nu este suficient de groasă poate ceda sub presiunea condițiilor climatice. Asta înseamnă nevoia de a repeta investiția anual. Sau chiar uneori nici nu treceți de un sezon și apar deja fisuri în folie. Deloc rentabil. În plus, culturile sunt direct afectate de astfel de alegeri.

Așadar, pentru a vă asigura culturile bogate, timpurii și extratimpurii așa cum vă doriți, căci din asta scoateți profitul, descoperiți produsele profesionale de la Nu Oricum.

Contact:

0787603417 office@nuoricum.ro

Articole Similare

Back to top button