SanatateStiriStiri Locale

Implantarea unei proteze totale de șold cu dublă mobilitate, premieră în ortopedie la Suceava

Începutul anului 2022 a adus o nouă premieră în medicina suceveană. Pe data de 27 ianuarie 2022, la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava, s-a realizat implantarea unei proteze totale de șold cu dublă mobilitate.

Acest tip de intervenție se realizează în tratamentul coxartrozei și asigură o stabilitate articulară mai mare. Postoperator, implantul permite reluarea unui stil de viață apropiat de normal. Conform reprezentanților unității spitalicești, în scurt timp, pacientul operat la Suceava va putea relua un set de activități sportive recreaționale.

Proteza cu dublă mobilitate extinde posibilitățile de tratare a coxartrozei în cadrul secției de ortopedie chiar și pentru cazurile dificile. Utilizarea unei astfel de proteze este recomandată și în cazul displaziilor articulare ale șoldului sau al tulburărilor de mobilitate ale coloanei vertebrale lombare, afecțiuni care, adesea, însoțesc coxartroza.

„Conducerea secției și a spitalului își exprimă încrederea că în cel mai scurt timp acest tip de implant va putea fi disponibil în cadrul instituției”, au transmis reprezentanții Spitalului de Urgență Suceava.

Articole Similare

Back to top button