InterneSocialStiri

Campania „Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze” debutează în acest weekend, la Vatra Dornei

Prima activitate din cadrul campaniei „Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze”, cel mai mare proiect de accesibilizare a pârtiilor din România pentru persoanele cu dizabilități, se desfășoară în acest sfârșit de săptămână. Evenimentul, organizat de asociația Caiac Smile, va avea loc între 21 și 26 ianuarie la Vatra Dornei.

În această perioadă, reprezentanții asociației vor fi prezenți zilnic, între orele 10:00 și 17:00, pe pârtia Veverița, unde îi vor iniția în acest sport pe oamenii speciali care li se alătură. Mai multe monoschiuri, dispozitive special create pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, sunt deja pregătite, astfel încât cei care le vor folosi se vor bucura de independență pe pârtie. Nu este necesară înscrierea sau programarea pentru încercarea monoschiurilor.

Atmosfera va fi una cât se poate de veselă, fiind întreținută de Gașca Zurli și Mirela Retegan, care se vor afla pe pârtie, până pe data de 23 ianuarie, ca să îi încurajeze pe oamenii speciali care doresc să schieze.

„Nouă ni se pare normal ca, atunci când mergem la schi și nu avem echipament, să putem închiria unul și apoi să ne bucurăm de zăpadă și de aer curat. Și oamenii cu dizabilități au acest drept. Și ei trebuie să poată să simtă bucuria alunecării pe zăpadă. Și asta ne dorim să realizăm noi, prin proiectul nostru: să accesibilizăm sporturile de iarnă pentru persoanele cu dizabilități”, declară Ionuț Stancovici, președintele asociației Caiac Smile.

Organizatorii au anunțat că astfel de activități vor avea loc pe toate pârtiilor din România, conform unui program care va fi publicat în curând.

Până în prezent, asociația Caiac Smile a reușit deja să achiziționeze 13 scaune pentru a le oferi persoanelor cu dizabilități locomotorii posibilitatea de a schia. Acestea au fost sponsorizate integral de companii și fundații care s-au alăturat cauzei: Cris-Tim (10 scaune), Ana Hotels, Decathlon și Aqua Carpatica (câte un scaun).

Există trei modalități prin care oricine se poate implica în campanie, după cum transmit organizatorii:

1. DONEAZĂ prin PayPal: https://caiacsmile.ro/donatii/

2. DONEAZĂ direct în contul Asociației, prin TRANSFER BANCAR, folosind datele de mai jos:

Beneficiar: Asociația Club Sportiv Caiac Smile

Cont LEI: RO77BTRLRONCRT0439025703

Cont EURO: RO81BTRLEURCRT0439025701

Banca Transilvania.

Detalii campanie: Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze.

3. DĂ SFARĂ ÎN ȚARĂ!

În cazul în care cunoști persoane cu dizabilități locomotorii care ar dori să încerce schiatul pe un astfel de dispozitiv, spune-le că reprezentanții Caiac Smile sunt la Vatra Dornei, pe Pârtia Veverița, zilnic, în perioada 21 – 26 ianuarie, între orele 10:00 – 17:00!

Articole Similare

Back to top button