Articole GeneraleEducatieInterneStiri Nationale

Asociația OvidiuRo continuă programul de stimulare a lecturii în grădinițe „Citește-mi 100 de povești!”

Asociația OvidiuRo a lansat joi, 20 ianuarie 2022, cea de-a treia serie de înscriere a grădinițelor publice în programul național „Citește-mi 100 de povești!”, prin care se urmărește stimularea lecturii în grădinițe și în familie.

Inițiatorii programului și-au propus ca până în anul 2025 să transforme toate grădinițele publice din România în grădinițe – bibliotecă, în care copiii să descopere, alături de adulți, tainele cărților. În primul an de la lansare, 1.162 de grădinițe din întreaga țară au primit certificatul de grădiniță – bibliotecă, iar 3.350 de profesori au desfășurat activități zilnice de lectură cu peste 78.000 de copii. Totodată, prin intermediul proiectului, peste 140.000 de cărți au ajuns, până acum, în comunități defavorizate din România.

„În perioada ianuarie – iunie 2022 ne vom adresa tuturor unităților de învățământ care au grupe de preșcolari, atât din mediul urban, cât și din mediul rural, și care nu sunt încă grădinițe-bibliotecă. Intervențiile din mediul rural vor fi mai consistente, pentru că în aceste comunități nevoile educaționale sunt mai mari și resursele disponibile sunt mai puține. Ne dorim ca cei mici să aibă experiențe de lectură memorabile, care să se transforme în rutine de lectură și care să le hrănească setea de cunoaștere și curiozitatea”, a declarat Maria Gheorghiu, co-fondator Asociația OvidiuRo.

OvidiuRo oferă preșcolarilor cărți din literatura națională și internațională pentru copii. De asemenea, educatoarele au ocazia de a participa la sesiuni de formare profesională, centrate pe literație, atât prin interacțiune directă, cât și prin diferite materiale disponibile pe platforma de cursuri online a asociației. Materialele pot fi accesate prin crearea unui cont pe site-ul https://www.ovid.ro/.

În cadrul evenimentului de lansare a unei noi etape a programului, au fost prezenți partenerii strategici ai asociației, Ministerul Educației, reprezentat de Sorin Mihai Cîmpeanu, și Ministerul Culturii, reprezentat de Lucian Romașcanu.

„Credem cu tărie că primul contact al copiilor cu mediul educațional, este unul dintre cele mai solide baze pentru a deveni tinerii implicați și curioși de mâine. Împreună cu OvidiuRo, motivând profesorii, educatorii și directorii deopotrivă, putem schimba pozitiv viața copiilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației.

Este o mare bucurie să vedem implicarea constantă a OvidiuRo în acțiuni cu mare impact în zonele mai puțin favorizate. Citește-mi 100 de povești! este o minune de program, o idee mare cât toți copiii care s-au bucurat și se vor bucura de lumina lecturii în viața lor. Ministerul Culturii susține cu mândrie această inițiativă și îi încurajează pe cât mai mulți să vină aproape de cei care vor să lase o urmă în viața comunității”, a transmis Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

Articole Similare

Back to top button