InterneStiriStiri Locale

Studenții cu certificat UE pentru COVID au prioritate la cazarea în căminele USV în semestrul al II-lea al anului universitar 2021-2022

În ședința Consiliului de Administrație al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, care a avut loc marți, 18 ianuarie 2022, a fost adoptată Hotărârea nr. 9, privind condițiile de cazare a studenților în cămine, pentru anul universitar în curs.

Vor avea prioritate la cazare studenții vaccinați cu schemă completă și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și studenții care au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile, dar pentru care au trecut mai mult de 10 zile de la data testului pozitiv.

Cazarea în cămine se va face pe baza unei cereri, care va fi însoțită de documente justificative. Dovada vaccinării sau vindecării se va face prin prezentarea certificatului UE pentru COVID.

Astfel, hotărârea prevede ca, începând cu semestrul al II-lea, cazarea să se facă în funcție de prioritățile stabilite prin Ordinul nr. 3.030/82/2022 privind modificarea Ordinului ministrului educației și al ministrului sănătății, interimar, nr. 5.338/2.015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, documentul prevede și faptul că testele RT-PCR pentru diagnosticarea virusului COVID-19 se vor deconta până la data de 28 februarie 2022 (data testului). Excepție vor face testele efectuate de studenți sau personalul USV în vederea efectuării deplasărilor sau mobilităților studențești.

Articole Similare

Back to top button