Comunicate de presaInterneStiri

HS Timber Productions anunță restructurarea activității la fabricile din Rădăuți și Siret

HS Timber Productions a anunțat marți, 18 ianuarie 2022, restructurarea operațiunilor sale în județul Suceava, începând cu data de 30 martie 2022. La Rădăuți vor fi întrerupte operațiunile din fabrica de cherestea. Producția de stâlpi și grinzi va rămâne în funcțiune. Fabrica de panouri de lemn masiv din Siret, care prelucrează cherestea de la fabrica din Rădăuți, va fi închisă în totalitate. Prin aplicarea acestei măsuri, capacitatea de debitare a fabricilor de cherestea ale HS Timber Productions în România va fi redusă cu 30%. La fabrica din Siret ar fi necesare investiții care, potrivit reprezentanților companiei, în acest moment, nu sunt fezabile din punct de vedere economic.

„Unul dintre principalele motive ale restructurării constă în provocările din ce în ce mai mari din România, mai precis mediul legislativ instabil și măsurile restrictive de pe piața lemnului. Achiziția de lemn rotund pe piața din România a fost limitată începând cu 2016. Ucraina și Rusia nu mai sunt disponibile pentru achizițiile de materie primă, din cauza interdicțiilor de export în vigoare în aceste țări. În plus, întârzierile lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare din regiune, precum și birocrația laborioasă în materie de importuri, fac ca importurile de lemn din alte state membre ale Uniunii Europene să fie foarte dificile. Mai mult decât atât, producția de energie verde și vânzarea de certificate verzi este extrem de anevoioasă.”, au transmis reprezentanții companiei.

Aproximativ 600 de angajați vor fi afectați de restructurare. Firma a anunțat că va face tot posibilul să adopte o serie de măsuri care să compenseze impactul generat.

În România, HS Timber Productions își continuă activitatea în cadrul a două fabrici de cherestea și o fabrică de panel, cu un total de aproximativ 2.400 de angajați. Aceste fabrici nu sunt afectate de restructurare, ci se va investi în continuare în modernizarea și îmbunătățirea operațiunilor desfășurate.

Articole Similare

Back to top button