CulturaEvenimenteStiri Locale

Tururi online ghidate la Muzeul Național al Bucovinei, prin intermediul proiectului „NE VEDEM DE LA MUZEU!”

„Marcăm Ziua Culturii Naționale dând ZOOM pe Muzeul de Istorie”, este mesajul transmis de Muzeul Național al Bucovinei, care, pe data de 15 ianuarie 2022, lansează un nou proiect de educație muzeală.

Muzeul Național al Bucovinei vine în sprijinul profesorilor care, având în vedere restricțiile impuse de situația pandemică, nu au putut să viziteze expozițiile permanente ale Muzeului de Istorie, împreună cu clasele de elevi pe care le coordonează. Astfel, în cadrul proiectului „NE VEDEM DE LA MUZEU!”, vor fi organizate tururi ghidate, interactive, prin intermediul aplicației Zoom.

Proiectul a fost conceput pentru a suplini vizita fizică la muzee, mai dificil de realizat în ultima perioadă, oferind grupurilor de elevi posibilitatea să „viziteze” aceste instituții, împreună cu colegii de clasă, chiar de la ei din bănci.

„Prin intermediul tururilor on-line ghidate, muzeografii noștri completează și diversifică informațiile istorice predate în clasă, oferind o alternativă cât mai plăcută la lecțiile clasice de istorie ori de dirigenție, îmbinând în mod recreativ vizita on-line, informațiile cu jocul, facilitând socializarea în grup, între școală și muzeu”, au transmis reprezentanții Muzeului Național al Bucovinei.

Coordonați și ghidați de specialiști, „vizitatorii” vor avea ocazia să vadă expoziția de bază a Muzeului de Istorie, aceasta desfășurându-se cronologic, de la cele mai vechi descoperiri arheologice, până la Revoluţia de la 1989.

„Împreună vom afla istorii mai puțin știute, vom vedea obiecte de patrimoniu excepționale, vom trece prin diferite perioade, de la ISTORIE VECHE – Arheologie,  Precucuteni, artă și spiritualitate, Civilizația cucuteniană, Epoca bronzului și începutul epocii fierului, la EVUL MEDIU – Suceava medievală, Mode și veșminte în Moldova medievală, ajungând la ISTORIE MODERNĂ ȘI CONTEMPORANĂ – Ducatul Bucovinei, Bucovina în Marele Război, Învățământul și cultura în Bucovina, Etnii și meserii în Bucovina, apoi Instaurarea regimului comunist și Ultimii ani ai comunismului. Desigur, ne vom da întâlnire și cu voievodul Ștefan cel Mare în Sala Sfatului Domnesc”, au mai precizat organizatorii proiectului.

Cadrele didactice care doresc să rezerve un tur virtual pentru elevii lor, pot face o programare la numerele de telefon 0230-216439, interior 116, 0747 415751 sau pe adresa de email marketing@muzeulbucovinei.ro.

Articole Similare

Back to top button