Comunicate de presaStiriStiri Locale

Prin sponsorizările EGGER Romania, 1.000.000 de euro rămân în comunitate

Valoarea totală a proiectelor cu impact local susținute de EGGER Romania se ridică la 1.000.000 de euro. Compania a direcționat aceste fonduri spre sponsorizări pentru proiecte realizate în Rădăuți și în alte localități din județul Suceava. EGGER Romania contribuie, astfel, la bunăstarea întregii comunități, prin îmbunătățirea serviciilor de sănătate, a condițiilor de învățământ, prin încurajarea practicării și promovării activității sportive, dar și prin sprijinirea unor familii aflate în dificultate.

Proiecte pentru întreaga comunitate

EGGER România a alocat 256.000 de euro pentru modernizarea clădirii administrative și a spațiului de lucru de la Garda de intervenție ISU din Rădăuți. Astfel, condițiile în care se desfășoară activitatea a 100 pompieri s-au îmbunătățit. Alți 50.000 de euro au fost destinați amenajării spațiului verde de pe strada Bogdan Vodă din Rădăuți. Din aprilie 2021, elevii de la Școala Gimnazială nr. 1 și preșcolarii de la Grădinița Dornești, precum și alți copii, din întreaga comunitate, se bucură de primul loc de joacă din Dornești, amenajat cu sprijinul companiei.

Proiectul „EGGER adoptă o școală” – Școala „Bogdan Vodă” Rădăuți

„Condiții cât mai bune de învățare pentru toți copiii reprezintă un deziderat permanent pentru noi. În 2021 am demarat primul proiect dintr-o serie cu impact major asupra mediului în care copiii noștri sunt educați: EGGER adoptă o școală”, au transmis reprezentanții firmei.

Primii beneficiari ai proiectului sunt cei peste 570 de copii de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” din Rădăuți. Până în prezent, prin intermediul proiectului s-a montat pardoseală EGGER în 10 săli de clasă și s-au achiziționat table magnetice pentru 12 clase. În continuare, compania va asigura mobilier școlar nou pentru toate clasele, realizat cu PAL EGGER, renovarea spațiilor comune (holuri și scări) și amenajarea unui spațiu verde cu rol educativ și de relaxare.

În anul 2021, EGGER a finanțat cu 60.000 de euro amenajarea Centrului de informare și documentare de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava. Acesta este un spațiu modern, cu mobilier și tehnică de calcul de ultimă generație, de care beneficiază peste 700 elevi și profesorii colegiului.

Cluburile de robotică de la Colegiul Național „Petru Rareș” și Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava au fost dotate cu echipamente în valoare de 5.000 de euro. În același timp, la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, compania a donat echipamentele industriale și de calcul în valoare de peste 41.000 de euro.

Sprijinirea accesului la sănătate prin parteneri de încredere

Seria nefericită de incendii în spitale, cauzate de concentrația prea mare de oxigen din saloane, nu a fost trecută cu vederea de EGGER, care, în parteneriat cu Crucea Roșie Suceava, a achiziționat senzori de oxigen în valoare de 15.000 de euro pentru dotarea spitalelor din Rădăuți și Fălticeni.

Firma a ajutat opt cazuri medicale, alături de Crucea Roșie Suceava, și a sprijinit organizația cu 185.000 de euro pentru proiectele viitoare.

În prima etapă a unui proiect susținut de EGGER, 20 de familii cu copii suferind de TSA vor învăța tehnici pe care le pot folosi pentru a-și ajuta copilul să dezvolte abilități sociale, de comunicare, imitație și joacă în timpul rutinelor și activităților zilnice.

Șapte familii și peste 100 de copii, tineri sau vârstnici în dificultate au fost ajutate

În 2021, de un ajutor financiar a beneficiat și casa de tip familial „Universul Copiilor” din Rădăuți, dar și o familie cu cinci copii, pentru care a fost asigurată chiria pe un an.

Trei dintre familiile din Dornești ale căror case au ars în 2021 au primit sprijin de 30.000 de euro pentru refacerea locuințelor. Alte trei familii din județul Suceava aflate în aceeași situație, Centrul de recuperare din Pojorâta și Centrului din Suceava al Asociației Euroactiv au beneficiat de materiale de construcții din partea companiei. 

La competițiile sportive susținute de EGGER au participat peste 300 de persoane

Tot în anul 2021, EGGER a sponsorizat competiția de alergare montană Bucovina Ultra Rocks (30-31 iulie), la care au participat 165 de alergători. În Rădăuți au fost organizate trei turnee de tenis pentru copii, un turneu de padbol și a fost finanțată participarea unor tineri sportivi rădăuțeni la finala Campionatului de lupte pe plajă.

Articole Similare

Back to top button