Comunicate de presaStiriStiri Nationale

Romfilatelia lansează emisiunea de mărci poștale „Parcuri Naționale din România, Parcul Călimani”

Romfilatelia a anunțat introducerea în circulație a emisiunii de mărci poștale „Parcuri Naționale din România, Parcul Călimani”, începând de miercuri, 12 ianuarie 2022. Romfilatelia promovează consecvent frumusețile și bogățiile naturale ale României. Astfel, noua emisiune filatelică ilustrează, în patru mărci poștale, componente reprezentative ale faunei zonei – vânturelul roșu, râsul, cerbul și jderul de copac.

Emisiunea filatelică este formată din patru timbre, patru minicoli, două plicuri prima zi și o mapă filatelică specială. Acestea vor fi disponibile în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în online, la adresa http://romfilatelia.ro/store/.

Parcul Național Călimani este o arie protejată de interes național, situată în partea central nordică a României, pe raza județelor Mureș, Suceava, Harghita și Bistrița-Năsăud. Parcul Călimani reunește o zonă montană cu forme de relief diversificate: vârfuri, abrupturi stâncoase, chei, văi, doline, măguri, ponoare, poiene, cu suprafețe naturale acoperite cu păduri, pășuni și pajiști.

„Cu această ocazie, Romfilatelia vă invită în lumea minunată a timbrelor românești într-o călătorie în zona munților și a parcului național Călimani, pentru a putea admira fauna specială specifică acestei zone. Romfilatelia mulțumește reprezentanților Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Parcului Național Călimani și Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București, pentru sprijinul documentar și fotografic acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale”, au transmis reprezentanții instituției.

Articole Similare

Back to top button