Comunicate de presaPolitic

Ioan Stan: „PSD consideră inoportună creșterea cu 30% a salariilor și pensiilor speciale ale magistraților”

Senatorul PSD Ioan Stan a declarat că partidul politic din care face parte nu va susține inițiativa ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, de majorare a salariilor și pensiilor magistraților cu 30%. Acesta consideră propunerea ca fiind una inoportună, în contextul în care, pentru ceilalți pensionari, creșterea de la începutul anului 2022 a fost de doar 10%. Senatorul a mai precizat că măsura nu generează efecte considerabile, deoarece populația este afectată de creșterea prețurilor din această perioadă.

„Drept urmare, considerăm că PNL este dator să explice românilor dublul său limbaj, în sensul că, în timp ce președintele PNL, Florin Cîțu, clamează anularea pensiilor speciale, ministrul Justiției, susținut de același partid, nu doar că le menține, dar le și crește. Asta în ciuda faptului că însuși guvernul condus de premierul PNL Nicolae Ciucă a adoptat, prin ordonanță de urgență, înghețarea tuturor pensiile speciale pentru anul 2022.

În acest context este cu atât mai surprinzătoare decizia ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, care printr-un ordin de ministru, propune majorarea cu 30% a valorii sectoriale de referință pentru calculul salariilor magistraților, ceea ce conduce și la creștere puternică a pensiilor speciale ale acestora”, a transmis Ioan Stan.

Totodată, senatorul a menționat că Partidul Social Democrat nu susține majorarea, sub nicio formă, a pensiilor speciale și că aceste prevederi nu sunt incluse în programul de guvernare votat de Parlament.

Articole Similare

Back to top button