Comunicate de presaInternePoliticStiri Nationale

Constantin-Daniel Cadariu, Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, întâlnire de lucru la Constanța

În cadrul întâlnirii de lucru de sâmbătă, 8 ianuarie 2022, de la Constanța, Constantin-Daniel Cadariu, Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, a declarat faptul că în cursul săptămânii viitoare vor fi propuse pentru consultare publică două programe importante, care nu s-au putut desfășura în 2021. Este vorba despre Programul pentru promovarea exportului și Programul de Internaționalizare. 

„Participarea la târgurile internaționale nu trebuie să devină un fenomen de castă, dar trebuie să avem instrumente eficiente ca antreprenorul român să identifice piețe noi de desfacere și să atragă clienți real interesați de bunurile și serviciile disponibile la noi în țară. Noile acte normative vizează reoperaționalizarea unor programe, dar și eliminarea intermediarilor”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu.

La eveniment au mai fost prezenți reprezentanți ai mediului de afaceri, ai turismului, ai Instituției Prefectului Constanța și ai administrației publice din Constanța și Tulcea. Aceștia au discutat despre provocările punctuale cu care stațiunile de interes local și național din această zonă se confruntă. 

„Situația plajelor și cea a investițiilor la Marea Neagră au reprezentat un punct important, dar și infrastructura rutieră, feroviară și aeriană, esențială pentru mobilitatea către turismul de pe litoralul românesc, dar și către Delta Dunării. Un obiectiv emergent pentru județul Constanța este turismul balnear și modalitățile de stimulare a investițiilor private. O temă de interes național intens dezbătută a reprezentat-o dezvoltarea Organizațiilor de Management al Destinației, o reformă asumată inclusiv prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Aceasta a fost dublată de situația resurselor umane în turism și despre situația generală a investițiilor în turism”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. 

Cu acest prilej, Constantin-Daniel Cadariu a precizat că va respecta un principal angajament pe care și l-a asumat, acela de a avea întâlniri recurente pentru susținerea dialogului social în fiecare zi de marți din a doua săptămână a lunii, atât cu reprezentanții din turism, cât și cu cei ai mediului de afaceri.

Articole Similare

Back to top button