Comunicate de presaInterneStiri Nationale

Guvernul a aprobat hotărârea privind organizarea Ministerului Antreprenoriatului și Turismului

Hotărârea privind organizarea și funcționarea Ministerului Antreprenoriatului și Turismului (M.A.T.) a fost aprobată de Guvernul României în ședința de astăzi, 30 decembrie 2021. Prin acest act normativ, M.A.T. devine operațional și va exercita atribuții specifice, în conformitate cu reglementările în vigoare, în sectoare importante, precum comerțul, politicile comerciale și relațiile economice internaționale, întreprinderile mici și mijlocii, cooperația și mediul de afaceri, investițiile străine și turismul.

De asemenea, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului va prelua personalul, respectiv posturile de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Structurile de specialitate din cadrul Ministerului sunt Direcția Generală Comerț Exterior, Direcția Afaceri Europene și Implementare PNNR, Direcția Generală Antreprenoriat și Programe de Finanțare, Direcția Investiții Străine, Direcția Generală Turism, în timp ce structurile de suport sunt Direcția Juridică și Administrare Societăți, Direcția Economică, Direcția Resurse Umane, Direcția Achiziții Publice și Administrativ, Corpul de control, Serviciul Comunicare și Protocol, Serviciul Relația cu Parlamentul, Compartimentul Unitatea de Politici Publice, Compartimentul Audit Public Intern, Biroul Informații Clasificate și Structura de Securitate. 

Numărul maxim de posturi alocat Ministerului Antreprenoriatului și Turismului este de 589, finanțate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor demnitarilor. Din numărul maxim, 83 de posturi sunt aferente rețelei externe a Ministerului.

‚‚Aprobarea Hotărârii de Guvern reprezintă un pas important pentru demararea programelor esențiale pentru antreprenorul român, asumate prin programul de guvernare. Acesta este un alt obiectiv major pe care mi l-am asumat până la final de an, alături de reintroducerea voucherelor de vacanță, deblocarea plăților pentru măsura HoReCa și demersurile noastre prin care Ministerul Finanțelor a prelungit schemele de garantare asigurate prin programul IMM Invest și subprogramul AgroInvest până pe 30.06.2022. Astfel, am încredere că anul 2022 va fi dedicat exclusiv implicării active în proiectele pentru dezvoltarea României prin intermediul susținerii afacerilor din țara noastră’’, a declarat Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Articole Similare

Back to top button