AdministratieComunicate de presaInterneStiri Locale

Gheorghe Flutur, declarații despre starea județului Suceava în perioada sărbătorilor de iarnă

În condițiile creșterii numărului de turiști în județ și având în vedere ninsorile din ultimele zile, Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a participat la o discuție cu reprezentanții SALVAMONT Suceava, pentru a se asigura că Serviciul este pregătit să intervină la capacitate maximă în orice moment.

Gheorghe Flutur a precizat că, după ninsorile abundente din perioada Crăciunului, peisajul din întregul județ este „de poveste”, Bucovina fiind destinația unui număr foarte mare de turiști. În mare parte din zonele turistice din Suceava, gradul de ocupare al unităților de primire turistică este încă de 100%, același procent fiind preconizat și pentru Anul Nou. Acesta a mai spus că ocuparea unităților din județ la capacitate maximă dovedește faptul că serviciile sunt de calitate, dar și că programele de promovare „Crăciun în Bucovina”, după 12 ani de la debut, își fac simțit efectul.

„În acest context, am discutat cu reprezentanții SALVAMONT Suceava despre modul de intervenție în perioada următoare, având în vedere că stratul de zăpadă din județ a crescut semnificativ în ultimele zile. Peisajele din Bucovina au atras un număr foarte mare de turiști, motiv pentru care trebuie să fim pregătiți pentru a interveni în cazul în care se impune acest lucru. În momentul de față în județ sunt deschise pârtiile din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Cârlibaba, Serviciul SALVAMONT Suceava fiind pregătit să intervină în toată zona montană. Salvatorii montani sunt pregătiți pentru a oferi informații și recomandări turiștilor, precum și pentru a interveni în situații de urgență”, a transmis Gheorghe Flutur.

Totodată, Serviciul SALVAMONT îi îndeamnă pe turiști să consulte și să țină cont de recomandările specialiștilor, cu atât mai mult cu cât este posibil ca în aceste zile, având în vedere cantitatea consistentă de zăpadă și variațiile de temperatură, să fie emise avertizări cu privire la riscul de avalanșă.

De asemenea, președintele CJ a solicitat Inspectoratului Județean de Poliție Județean și Secțiilor de Poliție locală din județul Suceava să se implice în fluidizarea traficului rutier, în special pe DN 17: „Este un drum pe care se circulă foarte greu, bară la bară, și am solicitat prezența polițiștilor, în special în intersecții, în stațiunile turistice Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, unde este nevoie de fluidizarea traficului. Și din acest motiv am solicitat prezență sporită a poliției rutiere și poliției locale”. Turiștii pot circula și pe rutele rutiere alternative, precum Moldovița – Palma sau ruta pe Valea Bistriței, atunci când traficul devine aglomerat.

Articole Similare

Back to top button