EvenimenteSocialStiri Locale

„Filme și Cadouri”, proiectul prin care organizatorii Câmpulung Film Fest au ajutat 120 de familii, cu ocazia Crăciunului

Cu ocazia Crăciunului, echipa Festivalului internațional Câmpulung Film Fest a pus bazele unui nou proiect, de data aceasta, cu scop caritabil, intitulat „Filme și Cadouri”.

Proiectul s-a bazat foarte mult pe bunătatea și receptivitatea oamenilor din comunitatea pe care organizatorii festivalului de la Câmpulung Moldovenesc au reușit să o creeze pe parcursul celor șase ediții de Film Fest. Inițiativa a avut la bază dorința lor de a aduce zâmbete în casele câtorva familii din medii defavorizate, prin a face o faptă bună de Crăciun.

Astfel, în decursul a două zile, 17 și 18 decembrie 2021, au avut loc șase proiecții de Crăciun pentru publicul larg, la care intrarea s-a făcut pe baza unui cadou donat, sub diverse forme. Prețul biletelor nu a fost fix, ci a constat în cadouri și donații oferite de spectatori, astfel încât ultima zi de proiect, 19 decembrie, a fost dedicată familiilor pe care și-au propus să le ajute. 28 de voluntari au împărțit darurile colectate și sortate de la începutul demersului.

„Am început cu o campanie simplă pe Social Media, unde am încercat să arătăm oamenilor că nu toată lumea are parte de un Crăciun plin de cadouri, bunătăți pe masă, haine călduroase sau jucării noi. Am venit cu idei de cadouri pe care cei interesați să doneze le-ar putea face, cu informații legate de greutățile reale pe care părinții din zonele rurale le au în perioada Crăciunului și cu soluții pentru a ne asigura că fiecare donație ajunge la noi. Au fost oameni din alte județe care au ținut să se alăture proiectului nostru, la fel și oameni din Câmpulung Moldovenesc care nu au reușit să ajungă la filme, dar care s-au mobilizat să doneze câte ceva, lucru care ne-a arătat de câtă bunătate suntem înconjurați.  

Cu ajutorul fiecărui cadou și cu donațiile primite din partea partenerilor noștri, în ordinea în care ni s-au alăturat, Asociația Eva, Bucovina 360, Maghebo, Farmacia Aktis, La Baciu, Calcarul și Asociației Licuricii Fericiți, am reușit să ajungem la 120 de familii care s-au bucurat anul acesta de un Crăciun plin de cadouri și lucruri de care se pot folosi și în anul care o să vină. Să sperăm că următoarea ediție vom ajunge și la mai multe familii”, a transmis Alin Cuciurean, directorul Câmpulung Film Fest și inițiatorul proiectului „Filme și Cadouri”.

Articole Similare

Back to top button