Comunicate de presaInterneSocial

HS Timber Group a sprijinit proiecte sociale de peste 5,06 milioane de Euro, în anul 2021

HS Timber Group, companie prezentă în România cu cinci fabrici de prelucrare a lemnului, a sponsorizat, numai în anul 2021, în țară, proiecte sociale în valoare de peste 5,06 milioane de Euro.

„Anul 2021 a fost în continuare unul provocator în toate sectoarele din cauza pandemiei cauzate de COVID-1. Am acordat o atenție sporită pentru protecția sănătății angajaților noștri și de asemenea am oferit sprijin financiar și material comunităților locale, urmărind să facem diferența acolo unde era mai mare nevoie de ajutor în proiecte sociale, de mediu și de viitor”, a declarat Dan Bănacu, director general al HS Timber Productions România.

În Siret, compania a sprijinit Spitalul de Boli Cronice în vederea renovării pavilionului central, incluzând acoperișul și fațada. S-a păstrat arhitectura construcției anterioare, însă s-au îmbunătățit considerabil condițiile oferite de către unitatea spitalicească. „Renovarea pavilionului central al spitalului a fost unul dintre obiectivele pe care ni le-am propus în 2021 și care a putut fi realizat cu sprijinul exclusiv al HS Timber Group și al administrației locale. Proiectul a urmărit respectarea liniei arhitecturale inițiale din 1868, fiind una dintre cele mai vechi clădiri din Siret și care, în momentul de față, este un etalon pentru comunitatea noastră. În plus, din 2016, anual, compania a fost receptivă și ne-a asigurat peleții pentru încălzirea spitalului, o resursă atât de necesară mai ales în circumstanțele în care dăm drumul la centrală în septembrie, iar ultimul foc îl facem în luna mai. Suntem capabili, astfel, în urma acestui parteneriat, să oferim un confort sporit pacienților noștri”, a precizat directorul Spitalului de Boli Cronice din Siret, Sorin Haraseniuc.

Tot în Siret, HS Timber Group se implică în lucrările de renovare și modernizare de la Centrul de Asistență Socială „Ingvar Kamprad” din cadrul Direcției de Asistență Socială. Astfel, rezidenții centrului, persoane fără aparținători și posibilități, persoane cu dizabilități și aflate în situații de risc, dar și bunici rămași singuri vor avea parte în continuare de condiții propice unui trai liniștit.

Compania desfășoară lucrări ample de renovare la Spitalul Orășenesc Ioan Lascăr din Comănești, județul Bacău, implicându-se și în dotarea laboratoarelor și crearea altor facilități pentru elevii din trei licee din județ.

La Sebeș, unde se construiește un Altfel de Spital – Primul Centru Pediatric Național din România, pentru copii cu paralizie cerebrală, afecțiuni neuromotorii și traumă, compania contribuie la amenajarea și echiparea unei săli de terapie.

La Valea Mare, din județul Covasna, a luat naștere un loc de joacă pentru copiii din sat, iar alte trei școli din județ au fost dotate cu table interactive. Sprijinul în ceea ce privește educația continuă și compania finanțează programul afterschool din Reci, de care beneficiază micuții din sat. De asemenea, prin intermediul companiei, a fost renovată și dotată bucătăria spitalului din Târgu Secuiesc. Tot în județul Covasna, angajații HS Timber Productions Reci au participat în calitate de voluntari la o amplă acțiune de ecologizare a malurilor râurilor Olt și Negru, iar compania a sponsorizat montarea de camere speciale pentru supravegherea malurilor râurilor, într-un proiect de prevenirea a depozitării ilegale a deșeurilor.

„HS Timber Group a încheiat cu Fundația Pădurea de Mâine un parteneriat strategic pentru a implementa împreună proiectele sociale și de mediu care promovează dezvoltarea responsabilă a pădurilor din România, în beneficiul comunităților locale. De la lansarea proiectului de împădurire Pădurea de Mâine au fost plantați 797.000 de puieți pe 186 ha de teren din nouă județe ale țării și a fost inițiat un program de silvicultură responsabilă în cadrul căruia s-a construit un pod modular mobil la Târnava Mare. Acesta îmbunătățește infrastructura forestieră și protejează cursurile de apă din zonele montane”, au transmis reprezentanții societății.

Articole Similare

Back to top button