EducatieEvenimenteStiri

Studente de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul USV, medaliate cu aur la Salonul Internațional InventCOR

Trei studente de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au obținut medalia de aur la cea de a II-a ediție a Salonului Internațional InventCOR, organizat în format online, în perioada 16-17 decembrie 2021. Evenimentul de cercetare-inovare are scopul de a cultiva și educa spiritul creativ inovativ, în special în rândul tinerilor.

La finalul jurizării, cele trei studente, înrolate la ciclurile de studii de masterat și doctorat, au câștigat medalii de aur pentru invențiile prezentate în cadrul Salonului. Astfel, Denisa Atudorei și Olivia Atudorei, coordonate de prof. univ. dr. ing. Georgiana Gabriela Codină, au fost premiate cu medalia de aur pentru invenția lor, „Paste tip penne rigate, fără gluten, pe bază de făinuri de legume și procedeu de obținere a acestora”, iar Ancuța Chetrariu, coordonată de prof. univ. dr. ing. Adriana Dabija, a obținut același premiu pentru invenția „Paste făinoase scurte din făină spelta și adaos de făină de borhot de malț și procedeu de obținere a acestora”.

Cele două invenții sunt produse inovative, din categoria paste făinoase, care au fost obținute în cadrul laboratoarelor de cercetare ale Facultății de Inginerie Alimentară de la USV.

Articole Similare

Back to top button