EvenimenteSocialStiri Locale

Copiii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava participă gratuit la spectacolul „Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama”

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” oferă bilete la teatru unui grup de copii cu nevoi speciale de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava. Copiii vor avea, astfel, posibilitatea de a viziona în regim gratuit spectacolul „Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama”, de Matei Vișniec.

„Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama”, în regia lui Ioan Brancu, este ultima reprezentație care se joacă pe scena teatrului sucevean în acest an. Spetacolul va avea loc marți, 21 decembrie, la ora 18:00.

„Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava este o școală specială, în cadrul căreia sunt școlarizați elevi cu cerințe educative speciale. De cele mai multe ori, teatrul are menirea de a reprezenta primul contact al copiilor cu arta și dezvoltă, astfel, interesul,atracția și preocuparea pentru creație, valoare și originalitate. Astfel, e de la sine înțeles că teatrul pentru copii dezvoltă imaginația, dar și intelectul, sporește capacitatea deconștientizare, pricepere și adaptare a micului om la tot ce înseamnă lumea înconjurătoare”, au transmis reprezentanții teatrului sucevean.

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” a mai organizat astfel de evenimente, de-a lungul timpului, susținând diverse cauze umanitare. Incluziunea și integrarea socială reprezintă aspecte sociale care au interesat întotdeauna arta teatrală, educarea copiilor cu nevoi speciale necesitând solidaritate între instituții și oameni. În același timp, spectacolele de teatru sunt o formă veritabilă de educaţie.

Astfel, toți copiii și părinții sunt așteptați la teatru, să se bucure de povestea extratetrestrului și a celor trei frați, marți, 21 decembrie, de la ora 18:00. Biletele sunt puse în vânzare, atât la casieria teatrului, cât și online, pe www.blt.ro. Prețul unui bilet este de 7 lei.

Articole Similare

Back to top button