Comunicate de presaCulturaEvenimenteStiri Locale

Vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă: „Și în acest an se va organiza Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă”

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a anunțat că și în acest an, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, la Suceava se va organiza Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă. Modul de desfășurare a evenimentului va fi, însă, unul diferit, astfel încât regulile sanitare impuse de pandemia de Covid-19 să nu fie încălcate. „Vrem să păstrăm și să punem în valoare tradițiile fără a încalcă în niciun fel restricțiile”, a transmis Niculai Barbă.

Astfel, festivalul va fi organizat în mai multe localități, printre care se numără Gura Humorului, Siret, Câmpulung Moldovenesc, Liteni, Fălticeni, Dolhasca, Mănăstirea Humorului, Suceava și Drăgușeni. În municipiul Suceava vor fi prezente mai multe formații reprezentative din întregul județ. „Amploarea festivalului va fi la fel ca în anii pre-pandemie, dar formațiile vor face prezentări pe raza întregului județ”, adaugă organizatorii. Activitățile care vor avea loc fizic sunt completate de unele care se vor desfășura în format online.

Până la definitivarea programului complet al manifestărilor prilejuite de perioada Sărbătorilor de iarnă, reprezentanții Consiliului Județean Suceava au prezentat câteva repere:

  • Pe data de 24 decembrie, Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” va prezenta, începând cu ora 17:00, un concert online de colinde, iar pe 25 decembrie, un concert folcloric online.
  • Pe data de 31 decembrie, între orele 11:00-13:00, pe esplanada Casei de Cultură din Suceava se va desfășura Festivalul Internațional „Obiceiuri de Iarnă”, susținut de formații tradiționale și Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu”.
  • Pe data de 1 ianuarie, în prima zi a Anului Nou, de la ora 14:00, Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” va prezenta, începând cu ora 14:00, un concert folcloric online intitulat „La cumpăna dintre ani”.

Articole Similare

Back to top button