CulturaEducatieEvenimente

Jocul-concurs Cangurul Lingvist – Franceză debutează pe data de 17 decembrie

Asociația Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație (Asociația IDEE) anunță faptul că pe data de 17 decembrie va debuta jocul-concurs Cangurul Lingvist – Franceză. Înscrierea școlilor ca centre de concurs în vederea susținerii concursului pe suportul fizic al revistei de concurs va avea loc până pe data de 8 decembrie. Concursul se va putea susține și individual, în variantă online, în perioada 17-21 decembrie, achziționând produsul digital disponibil pe www.editurasigma.ro.

„Copiii din clasele III – XII sunt invitați la o provocare lingvistică: să-și aleagă rolul mușchetarului care li se potrivește cel mai bine sau să devină cadeți sub steagul francez al Cangurului Lingvist! Le vor fi testate cunoștințele de limbă și civilizație, intuiția, logica, viteza de reacție”, au transmis organizatorii concursului Cangurul Lingvist.

Jocul-concurs se desfășoară în două moduri:

Cu materiale tipărite. Responsabilul de concurs (un profesor sau un părinte) se va ocupa de înscrierea elevilor și organizarea locală. Înscrierile se pot face, accesând link-ul https://stars-org.net/inscrieri/#ro, până pe data de 8 decembrie 2021. Informații suplimentare se pot obține la numerele de telefon 0212434052, 0746238667, 0746238707, 0758044825, 0756712798, 0723313131 sau la suport@cangurul.ro.

Online, pe platforma cangurul.net. Elevii pot fi înscriși individual, prin achiziționarea produsului digital Cangurul Lingvist – Franceză de pe website-ul www.editurasigma.ro, la adresa https://editurasigma.ro/product/cangurul-lingvist-franceza/. În versiunea online, concursul se va are loc în perioada 17-21 decembrie, iar înscrierea se poate realiza până în ziua susținerii acestuia.

Indiferent de varianta aleasă, fiecare elev va primi un cod de participare unic, cu ajutorul căruia se va conecta pe platforma www.cangurul.net, pentru a susține jocul-concurs și a accesa, ulterior, rezultatele obținute și analiza lucrării sale.

Sunt propuse elevilor teste pentru cinci niveluri de competențe. Fiecare elev, indiferent de clasă, poate să aleagă nivelul la care consideră că va obține cel mai mare punctaj. Astfel, sunt disponibile:

1. Testul-Poveste (Histoire) – Le niveau de langue: Débutant, conform Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi (CECRL), se adresează în special elevilor din clasele III-IV. Testul conţine 30 de itemi.

2. Nivelul dʼArtagnan (A1) se adresează în special claselor V-VI. Cei care aleg nivelul dʼArtagnan au 10 puncte din oficiu.

3. Nivelul Porthos (A2) se adresează în special elevilor din clasele VII-VIII. Cei care aleg nivelul Porthos primesc 20 de puncte din oficiu.

4. Nivelul Aramis (B1) se adresează în special elevilor din clasele IX-X. Cei care aleg acest nivel au 30 de puncte din oficiu.

5. Nivelul Athos (B2) se adresează în special elevilor din clasele XI-XII. Cei care aleg acest nivel au 40 de puncte din oficiu.

Testele dʼArtagnan, Porthos, Aramis și Athos sunt compuse din câte 50 de itemi, dintre care se punctează cel mult 40 de itemi, primii la care s-a răspuns corect sau greșit.

Pe www.editurasigma.ro sunt disponibile și teste de antrenament pentru fiecare nivel.

Concursurile Cangurul au loc la nivel internațional, iar Concursul Internațional de Matematică Aplicată Cangurul se desfășoară în peste 90 de țări. Editura SIGMA a organizat jocul-concurs Cangurul începând din 1994, primele întreceri ale minții fiind cele de matematică aplicată. Ulterior au fost organizate testări privind înțelegerea textului scris în limba română (Poveștile Cangurului), explorarea unor elemente de științe, educație civică și de cultură (Cangurașul Explorator), dar și verificarea nivelului de competență în limbile engleză, franceză, germană (Cangurul Lingvist). Proiectul educațional Cangurul se adresează tuturor elevilor, nu numai celor performanți, oferind fiecăruia experiențe de învățare eficientă. Cangurul se desfășoară în limbile română, maghiară și, în măsura solicitărilor, în germană. Evenimentele au fost și sunt sprijinite de: Asociația internațională Kangourou sans Frontieres, Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada Franței, Ambasada Canadei, Delegația Walonie-Bruxelles, Institutul Cervantes, Institutul Goethe, British Council, Cambridge English Language Assessment, European Examinatios Centre, Universitatea București – Facultatea de Matematică, Muzeul Național de Artă Contemporană al României și, în ultimii ani, s-au desfășurat sub înaltul patronaj al Fundației Principesa Margareta.

Articole Similare

Back to top button