CulturaEvenimente

Recitalul de poezie „Charles Gonzalès dit Baudelaire” are loc pe 8 decembrie, la Suceava

Alianța Franceză din Suceava, în parteneriat cu Institutul Francez din România, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și Casa de Cultură a Studenților din Suceava organizează recitalul de poezie „Charles Gonzalès dit Baudelaire”. Evenimentul este inclus în programul „Luna cadourilor artistice”, reprezentând un omagiu adus poetei Carmen Veronica Steiciuc și un prilej de comemorare a bicentenarului nașterii lui Charles Baudelaire.

Recitalul de poezie va avea loc pe data de 8 decembrie, începând cu ora 18:00, în Auditoriumul „Joseph Schmidt” din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Charles Baudelaire este considerat unul dintre cei mai mari poeți francezi, fiind cel care a deschis calea către poezia modernă. Acum 150 de ani, apărea volumul „Les Fleurs du mal/Florile răului”, din care Charles Gonzalès alege pentru recitalul său câteva opere semnificative. Actor și regizor, realizator de filme, Charles Gonzalès a fost director artistic de spectacole la Muzeul Rodin din Paris. Semnează regia spectacolului „La voix humaine” de Jean Cocteau, jucat pe scena Teatrului Național din Helsinki. El a colaborat și cu numeroase posturi de radio, printre care France Culture și a scris două cărți, „Récit d’une noce obscure” și „Vers un théâtre d’ambre”. Charles Gonzalès este Chevalier des Arts et des Lettres.

Organizatorii transmit că evenimentul este „un recital care merită să fie savurat și care, cu siguranță, nu va lăsa pe nimeni indiferent, deschizând noi perspective asupra literaturii franceze”. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Articole Similare

Back to top button