Comunicate de presaEvenimenteInterneStiriStiri Locale

Ziua Bucovinei și Ziua Națională a României, sărbătorite în cadrul structurilor DGASPC Suceava

Pregătirile pentru Ziua Bucovinei și pentru Ziua Națională a României au fost un nou prilej de bucurie pentru copiii, tinerii și persoanele cu dizabilități de la nivelul centrelor și serviciilor multifuncționale, dar și al caselor de tip familial din structura DGASPC Suceava.

„Desenăm împreună, coasem veșminte naționale, confecționăm stegulețe și alte produse cu marca tricolorului, ascultăm împreună cântece patriotice și povești despre eroii acestui neam, ne simțim, până în măduva oaselor, români, cu bune și cu rele, ne promitem să fim mai buni și să îi onorăm pe străbunii noștri prin ceea ce facem și ceea ce  gândim în fiecare zi”, au transmis reprezentanții instituției în legătură cu activitățile desfășurate în ultimele zile.

În cele ce urmează, redăm câteva mesaje transmise cu ocazia acestor zile importante de către personalul și beneficiarii serviciilor oferite de DGASPC.

Centrul de Abilitare și Reabilitare Fundu Moldovei: ,,Bucovina- ținutul dintre Obcini. Aici există culori pe care mulți pământeni nu pot să le vadă. Aici miroase a rășină, fânețele au flori felurite, păsările nu contenesc să cânte, iar stelele nu cad, ci doar măsoară infinitul. (Casian Balabasciuc) Beneficiarii noștri serbează Ziua Bucovinei și a României îmbrăcând cu respect și mândrie IA tradițional bucovineană, fetele cele mai iscusite și pricepute în arta meșteșugului popular țes la gherghef și cos năframe bucovinene, iar băieții, cu gândul la înaintașii noștri, confecționează stegulețe și ascultăm împreună cântece populare bucovinene și patriotice. La mulți ani, Bucovina! La Mulți Ani, Dragi Bucovineni! La mulți ani, România!”

Complexul „Blijdorp – O Nouă Viață”, Centrul de zi pentru copii, Suceava: „Îngerașii cu sufletul curat și personalul din centru și-au dat „Mână cu mână” pentru a marca sărbătoarea care a unit toată suflarea românească și am creat împreună o expoziție tematică pentru a ne aminti cine suntem și pentru a ne omagia străbunii. LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!” 

Centrul de Servicii pentru Copilul aflat în Dificultate Gura Humorului: La nivelul centrului nostru, la Casele de tip familial Lotus, Iasmina, Orhideea și Iris, pe parcursul acestor zile se vor organiza  câteva momente artistice care constau în cântece patriotice interpretate de copiii și tinerii cu dizabilități, dansuri moderne, am organizat o expoziție cu lucrări tematice, poezii patriotice, iar la finalul serbării vom cânta și dansa Hora Unirii.”

Centrul de servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni:An de an sărbătorim, alături de întreaga țară, ziua de 1 decembrie ca Ziua Națională a României, acest eveniment fiind o bună ocazie pentru a-i informa pe beneficiarii noștri despre cum s-a format România, pentru a le vorbi despre Ziua Națională și despre românii care au avut o contribuție esențială în anumite domenii, precum: medicină, arte, inventică, sport, oameni de stat, artiști, armată, etc. Concluzia este că trebuie să fim uniți, să ne iubim țara, să-i iubim pe toți cei care au luptat pentru unirea și libertatea noastră, care este cea mai de preț comoară. La mulți ani, români! La mulți ani, România!”

Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică: „Cu recunoștință și bucurie în suflet, ne pregătim pentru a sărbători Ziua Națională a României! La mulți ani, România! La mulți ani, români!”

Centrul de Abilitare și Reabilitare Mitocu Dragomirnei: „Bucovina, cel mai frumos loc din lume, cu cele mai frumoase sate. Bucovina, locul unde poveștile se împletesc cu realitatea și tradițiile sunt sfinte. Bucovina, parte din România, o țară minunată. La mulți ani, dragi bucovineni! La mulți ani, România!”

Centrul de Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat în Dificultate Rădăuți, Solca, Siret:Pe 28 noiembrie 1918, a avut loc proclamarea unirii Bucovinei cu România, moment istoric important în făurirea statului național unitar român, alături de unirea anterioară a Basarabiei – la 27 martie – și de unirea ulterioară a Transilvaniei, la 1 decembrie. Noi, cu mic și mare, ne-am îmbrăcat de sărbătoare, am ornat casele noastre cu cele trei culori ale steagului României, ne simțim bucovineni și, în același timp, români. Mulțumim străbunilor noștri pentru viețile pline de sacrificiu! La mulți ani, Bucovina! La mulți ani, România!”

Centrul de Servicii Sociale pentru Adulți cu dizabilități Blijdorp Suceava: „La mulți ani, Bucovină, plai de dor! Suntem unici ca neam, frumoși la chip și suflet, binecuvântați prin faptul că trăim într-un ținut de basm. De aceea, vă îndemnăm la înțelegere, toleranță, acceptare, empatie, pentru a întări legătura de suflet dintre noi! Să fiți sănătoși, veseli, ani mulți, prosperi și buni!”

Centrul de Recuperare și Reabilitare Persoane cu Handicap Pojorâta: Cu bucurie și mândrie, an de an, Centrul Pojorâta sărbătorește această zi importantă pentru Bucovina și pentru întreaga țară, îmbrăcând cea mai frumoasă haină – ia tradițională bucovineană – care reprezintă două caracteristici importante: unitatea și bogăția acestei țări! La mulți ani, Bucovina! La mulți ani, dragi bucovineni! La mulți ani, România!”

Centrul de Servicii Multifuncționale de Tip Rezidențial Suceava: „Copiii și tinerii noștri au participat cu mare bucurie la evenimentele organizate cu ocazia Târgului de Crăciun din centrul orașului Suceava. În data de 27 noiembrie s-au bucurat, alături de alți copii din comunitate, de aprinderea luminilor în Bradul de Crăciun, iar de Ziua Bucovinei și Ziua Națională a României vor urmări evenimentele organizate și difuzate on-line cu această ocazie de Centrul Cultural Bucovina. Vor purta discuții despre importanța acestor zile și despre Iancu Flondor, un mare om politic, care, alături de alte figuri marcante ale acelor vremuri, a înfăptuit Unirea Bucovinei cu Țara, la 28 noiembrie 1918. La mulți ani, Bucovina! La mulți ani, România!”

Centrul de Recuperare și Reabilitare Costâna:De Ziua Bucovinei, am marcat această ocazie specială, prin participare la slujba de duminică. Apoi, am îmbrăcat mândrul strai bucovinean și am omagiat memoria înaintașilor noștri! Mândri că suntem bucovineni! La mulți ani, Bucovina!”

Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrică Zvoriștea:Transmitem tuturor bucovinenilor un călduros „LA MULȚI ANI!” Noi ne dorim să fim uniți în cuget și simțiri, să ne acceptăm unii, altora, unicitatea, să ne bucurăm împreună și să fim mai buni! La mulți ani, Bucovina! La mulți ani, România!”

„Să ne bucurăm împreună în aceste zile, să ne aducem aminte de înaintașii noștri, să rămânem „uniți în cuget și simțiri”, să ne dorim să fim mai buni, mai patrioți și mai iubitori de țară! La mulți ani, Bucovina! La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români, oriunde vă aflați!”, au transmis, împreună, conducerea, personalul și beneficiarii din cadrul DGASPC Suceava.

Articole Similare

Back to top button