InterneStiriStiri Locale

Vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă: „Continuăm creșterea capacității de intervenție a Salvamont Suceava”

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a anunțat faptul că în ședința de vineri, 26 noiembrie 2021, a deliberativului județean va fi supus spre aprobare un nou proiect de hotărâre în vederea creșterii considerabile a capacității de intervenție a Serviciului Public SALVAMONT Suceava.

Proiectul prevede aprobarea încheierii a șase contracte de voluntariat cu șase salvatori montani aspiranți, pregătirea profesională a acestora urmând să fie asigurată în cadrul Serviciului Salvamont. În prezent, în cadrul Serviciului Salvamont Suceava își desfășoară activitatea personalul angajat cu contract individual de muncă și alți cinci salvatori montani atestați, care au încheiat contracte de voluntariat cu CJ Suceava.

„Consiliul Județean Suceava susține creșterea considerabilă a capacității Salvamont Suceava, iar asigurarea resurselor umane, cu salvamontiști și voluntari este cheia acestei creșteri. Astfel, în ședința de vineri, va supus aprobării încheierea a șase noi contracte de voluntariat cu aspiranți – salvatori montani, care vor efectua 160 de ore de pregătire profesională în următorii doi ani, după care vor fi atestați”, a precizat Vicepreședintele Consiliului Județean.

Niculai Barbă a mai declarat că, pe lângă susținere pentru creșterea numărului de salvatori, CJ Suceava va asigura fonduri pentru dotarea Serviciului Salvamont cu materiale și echipamente de ultimă generație, având în vedere rolul extrem de important al acestuia.

Articole Similare

Back to top button