CulturaStiriStiri Locale

Colecția „Armonii Cromatice”, semnată de Liviana Pînzaru și Ioana Cezara Poiată, la Galeria Zamca

Vineri, 19 noiembrie 2021, a avut loc vernisajul ultimei expoziții de artă de la Galeria Zamca din acest an. „Armonii Cromatice” este denumirea colecției de peste 40 de picturi semnate de artistele Liviana Pînzaru și Ioana Cezară Poiată, aceasta reprezentând o expresie a naturii în cele mai vii culori și forme ale sale.

În cadrul evenimentului, suceveanca Nicole Vasilcovschi a lansat un nou volum de poezie, intitulat „Lampioane de cuvinte”, având în centrul operelor sale viața, văzută deseori ca o formă de claustrare. Cu această ocazie, poeta a recitat câteva versuri în fața celor peste 30 de persoane prezente la eveniment. Totodată, Liviana Pînzaru a fost prezentă la vernisajul expoziției, prin intermediul platformei Zoom. Momentul a însemnat și o revedere emoționantă cu vechi prieteni de pe meleagurile natale.

Colecția „Armonii Cromatice” poată fi vizitată în mod gratuit până pe data de 12 ianuarie 2022, cu excepția perioadei sărbătorilor de iarnă. Programul de lucru al galeriei, aflată pe strada Zamcei, numărul 17 (în spatele magazinului LIDL de pe Mărășești), este de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 17:00.

„Galeria de artă Zamca este o inițiativă lansată în anul 2021 de către Asociația Institutul Bucovina, cu sprijinul maestrului caricaturist Mihai Pânzaru-Pim, custodele galeriei, pentru a oferi publicului local și nu numai, acces la educație prin artă și șansa de a-și dezvolta simțul estetic. Expoziții noi și variate de pictură și artă fotografică sunt atent selectate lunar, pentru a oferi o varietate multiculturală”, au transmis organizatorii.

Pentru mai multe informații legate de expoziție, persoana de contact din cadrul Asociației Institutul Bucovina este Ionuț Ruști, coordonatorul expozițiilor din cadrul Galeriei de artă Zamca, telefon 0230.524.128, e-mail info@bucovinainstitute.org. Mai multe informații despre activitățile Institutului Bucovina pot fi consultate pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/i.bucovina şi website-ul www.bucovinainstitute.org.

Articole Similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button