EvenimenteInterneStiriStiri Locale

Patru studenți USV au câștigat Concursul studențesc de securitate informatică Capture The Flag

În perioada 18-19 noiembrie 2021 a avut loc cea de-a VI-a ediție a Concursului studențesc CTF-USV 2021 (Capture The Flag). Din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19, evenimentul, devenit o tradiție la USV, s-a desfășurat anul acesta în regim online.

Concursul de securitate informatică a fost organizat de o echipă de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, coordonată de prof. dr. ing. Alin Potorac. Partenerii organizatorilor au fost Safetech Innovations București și Assist Software Suceava. Aceștia au contribuit la buna desfășurare a competiției din punct de vedere logistic și tehnic, dar au și asigurat fondurile necesare pentru premierea câștigătorilor.

La concurs au participat 16 echipe din Suceava, București, Iași, Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea, Cernăuți, Chișinău. Dintre acestea, echipa formată din studenții Răzvan Axinia, Valentin Boghean, Ștefan Șovea și Andrei Robert Cuzenco, din cadrul USV, este cea care a obținut cele mai multe puncte, urcând pe prima poziție a clasamentului final.

„Competiția a constat în rezolvarea unui număr de probleme de securitate informațională, cu dificultate progresivă, constând în găsirea unor coduri (flags) prin penetrarea unor aplicații web sau sisteme cu vulnerabilități induse. Platforma de concurs a fost disponibilă pentru concurenți continuu, timp de 24 de ore”, au precizat organizatorii.

Studenții participanți au abordat soluții de investigare diverse, într-un mediu virtual găzduit pe o platformă informatică dedicată. Un sistem special a generat automat clasamentul echipelor după rezolvarea problemelor. Punctajul final a fost validat după analiza rapoartelor elaborate de echipe. Pregătirea problemelor de concurs și evaluarea rezultatelor obținute au fost asigurate imparțial, și în cadrul acestei ediții, de co-organizatorii evenimentului, partenerii din mediul economic, cu experiență în domeniul securității informaționale.

Clasamentul complet poate fi consultat, accesând link-ul https://ctf.usv.ro/CTF-2021_Contest_Final_Ranking.pdf.

Detalii suplimentare sunt disponibile pe site-ul concursului, http://ctf.usv.ro.

Articole Similare

Back to top button