EvenimenteInterneStiriStiri Locale

Expoziția „Minerale și asociații minerale din România”, la Muzeul de Științe ale Naturii din Suceava

În perioada 19 noiembrie 2021 – 17 martie 2022, Muzeul de Științe ale Naturii din Suceava găzduiește expoziția „Minerale și asociații minerale din România”.

În cadrul expoziției, publicul va putea vizualiza 122 de minerale și asociații minerale semnificative pentru spațiul mineralogic românesc, acestea prezentând forme, mărimi și asocieri unice în întreaga lume. „Un loc important îl ocupă mineralele descoperite pentru prima dată în România, care exemplifică și promovează zestrea mineralogică a spațiului românesc, cu accent pe contribuția adusă de țara noastră la dezvoltarea patrimoniului mineralogic universal”, au transmis organizatorii.

Proiectul expozițional reprezintă o amplă colaborare a numeroase instituții cu profil geologic din țară: Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare; Secția de Științe Geonomice a Academiei Române; Facultatea de Geologie și Geofizică a Universității din București; Facultatea de Biologie și Geologie a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca; Facultatea de Geografie și Geologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, precum și Institutul Geologic al României – Muzeul Național de Geologie din București. Expoziția este inclusă în proiectul cultural „Minerale românești – contributor la patrimoniul cultural european”, realizat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național (AFCN).

Vizitarea expoziției este gratuită, cu respectarea măsurilor de protecție împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform legislației în vigoare, accesul publicului în incinta Muzeului Național al Bucovinei este permis doar celor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, celor care prezintă rezultatul negativ al unui test RTPCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore, respectiv celor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Restricțiile nu se aplică în cazul copiilor cu vârsta mai mică de 12 ani.

Articole Similare

Back to top button