InterneStiriStiri Locale

Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava va fi restaurată de Ministerul Dezvoltării

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că Guvernul a aprobat în ședința de astăzi indicatorii tehnico-economici pentru realizarea lucrărilor de consolidare și reabilitare a ansamblului de clădiri ale Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava.

Obiectivul se află pe Lista Monumentelor Istorice din România și va beneficia de o serie de intervenții asupra elementelor de arhitectură, bazate în special pe concluziile studiilor istorice și pe studiile tehnice preliminare privind elementele de lemn și de zidărie din piatră și cărămidă.

Ansamblul mănăstirii, având o suprafață de 16.558 mp, va fi restaurat și, astfel, valorificat din punct de vedere cultural și economic. Proiectul are în vedere creșterea gradului de acces al publicului larg și al persoanelor cu diferite dizabilități în Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”, asigurarea unor condiții optime pentru administrarea și punerea în valoare a clădirilor de patrimoniu aflate în incinta mănăstirii, precum și reorganizarea și îmbunătățirea condițiilor de trai pentru obștea monahală.

Lucrările de restaurare sunt finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, în cadrul Programului național de construcții de interes public sau social (PNCIPS). Valoare totală a proiectului este de 100.164.000 lei, durata de execuție fiind estimată la 36 de luni.

Articole Similare

Back to top button