Comunicate de presaInterneStiriStiri Locale

Gheorghe Flutur anunță demersuri pentru rezolvarea urgentă a problemei gazului metan la Rădăuți

Gheorghe Flutur, Președintele Consiliului Județean Suceava, a anunțat că speră ca astăzi să se remedieze problema întreruperii furnizării de gaz metan în municipiul Rădăuți.

În acest sens, Președintele CJ a precizat că miercuri, 17 noiembrie 2021, a solicitat o întâlnire cu Ministrul Energiei, Virgil Popescu, dar și cu reprezentanții ANRE, cei ai furnizorului de gaz și conducerea Primăriei din Rădăuți. „Am solicitat astăzi, la ora 11:00, o întâlnire la Ministerul Energiei în vederea deblocării problemei gazului metan de la Rădăuți.”

În aceeași zi, Gheorghe Flutur a propus ca, la ora 13:00, împreună cu Prefectura Suceava să fie inițiată o Hotărâre de Guvern privind acordarea sumei de 7.000.000 lei ajutor încălzire pentru municipiul Rădăuți. Situația ar putea să își găsească rezolvare chiar astăzi, deoarece Guvernul are pe ordinea de zi alocarea sumei solicitate.

„Este de neînțeles atitudinea furnizorului de gaz care întrerupe alimentarea municipiului în prag de iarnă din cauza unor sume de bani aflate în litigiu din anii trecuți”, a mai declarat Președintele Consiliului Județean, exprimându-și, totuși, încrederea că în cel mai scurt timp vor fi luate măsuri de deblocare a întreruperii furnizării de gaz metan.

Reamintim că în cursul zilei de luni, 15 noiembrie 2021, firma Nord Gaz a întrerupt alimentarea cu gaz metan în Rădăuți, din cauza unor datorii ale administrației locale, în valoare de câteva milioane de lei.

Articole Similare

Back to top button